PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 11/11/2012

El Ciutat de València posa a prova el Madrid

Els blancs, que la temporada passada van perdre per 1-0, no poden deixar-se més punts a la Lliga si volen competir contra el Barça. El Llevant els espera a partir de les 21:30h

Efe
2 min

València / MadridEl Llevant rep al Ciutat de València al Reial Madrid, un camp maleït per al portuguès José Mourinho en Lliga, on mai ha guanyat i està obligat a fer-ho, de manera que necessita no veure sorprès per tercer any consecutiu davant un equip amb el qual va empatar sense gols fa dos anys i va perdre 1-0 en la passada campanya.

El Llevant arriba al partit en el seu millor moment de la temporada, amb quatre jornades sense perdre, mentre que l'objectiu del Reial Madrid és sumar davant un rival que considera complicat, però davant del qual buscarà tres punts fonamentals superant l'absència dels seus nous, Karim Benzema i Gonzalo Higuaín, per acostar al capdavant de la taula.

Una victòria i tres empats en els quatre últims partits, en què només ha rebut un gol són la targeta de presentació del conjunt de Juan Ignacio Martínez davant la visita de l'equip de José Mourinho. L'entrenador del Llevant només perd per lesió a Dariusz Dudka, recentment operat d'una pubàlgia, i manté el dubte fins a última hora del grec Theofanis Gekas, afectat d'una lumbàlgia. Fidel a la seva tradició, donarà demà després de l'última sessió abans del partit, la llista de convocats.

De l'equip que va jugar davant el Twente (0-0) el passat dijous a Lliga Europa és possible que només repeteixin Sergio Ballesteros en defensa i els migcampistes Vicente Iborra i Pape Diop en l'eix del centre del camp.

El Reial Madrid arriba amb la lliçó apresa en el seu llibre de ruta després de repassar el que ha passat en les seves dues últimes visites lligueres al Llevant, en les que va ser incapaç de fer un sol gol. I va al Ciutat de València amb un examen per superar, marcar amb la absències dels seus dos nous.

No estaran el francès Benzema ni l'argentí Higuaín, tots dos per lesions musculars, i la solució per la qual apostarà Mourinho serà avançar uns metres la demarcació del portuguès Cristiano Ronaldo perquè sigui la referència ofensiva madridista.

Permetrà l'entrada en una banda de José Callejón, revulsiu en Lliga de Campions quan el Reial Madrid veia com se li escapava el partit al Santiago Bernabéu davant el conjunt alemany del Borussia Dortmund (2-2). També torna a l'equip titular el ghanès Michael Essien en detriment del croat Luka Modric.

Mourinho va recuperant efectius en defensa i pot recuperar l'ordre al seu defensa. Desitjo posar fi als experiments. Que Arbeloa torni al lateral dret i Sergio Ramos al centre de la defensa. Cerca recuperar una estabilitat que s'ha perdut per la plaga de lesions. El retorn del portuguès Fabio Coentrao pot permetre-ho. Si el tècnic encara li veu just de manera haurà de mantenir els laterals dels últims partits. És un dubte que mantindrà fins al final.

Al costat de Benzema i Higuaín segueixen sent baixes per lesió el brasiler Marcelo i l'alemany Sami Khedira. La diferència de vuit punts amb el Barcelona, que no es rebaixa amb el pas de les jornades ja que els dos equips guanyen tot des del clàssic del Camp Nou, obliga el Reial Madrid a guanyar. Ho va fer a l'estadi del Llevant en les seves primeres cinc visites històriques, però tot ha canviat en les dues últimes.

stats