1a divisió
Esports Futbol 30/03/2013

El Madrid no aprofita la relliscada del Barça i també empata contra el Saragossa (1-1)

Els blancs continuen a 13 punts del Barça i poden perdre la segona posició si guanya l'Atlètic de Madrid. Rodri ha inaugurat el marcador i Cristiano ha empatat

M. Molina

BarcelonaEl Reial Madrid no ha aprofitat a la Romareda la relliscada del Barça i només ha pogut sumar un punt contra el Saragossa (1-1). Un resultat que fa que els blancs es mantinguin a 13 punts del conjunt blaugrana, i que fins i tot puguin perdre la segona posició si aquest diumenge guanya l'Atlètic de Madrid. Rodri ha inaugurat el marcador i Cristiano ha empatat abans del descans.

El Saragossa, necessitat de punts i conscient que el Madrid arribava al partit després d'una aturada de seleccions i amb algunes baixes, ha intentat imprimir un ritme molt ràpid des del primer minut. I l'aposta li ha sortit bé a Manolo Jiménez. Amb només cinc minuts els locals ja havien foradat la porteria de Diego López. Una passada llarga per a Rodri, que trenca la defensa, encara el porter i el supera al pal curt.

Els aragonesos, amb avantatge, jugaven més còmodes. Mentrestant el Madrid, sense els jugadors habituals al mig del camp, tenia moltes dificultats per controlar l'enfrontament. Això sí, amb Cristiano Ronaldo en atac, cada arribada era perillosa. I així ha arribat el gol de l'empat. Tot i el domini local, Cristiano ha aprofitat un error de col·locació de la defensa i un rebot per trobar una mica d'espai a la banda esquerra de l'àrea. Més que suficient per superar el porter amb un xut ajustat al primer pal.

Tot i igualar el marcador, el Madrid no ha passat a dominar el partit. La pilota ha continuat sent més minuts del Saragossa, que l'ha mogut amb més criteri i ha arribat amb força perill a la porteria de Diego López. Els blancs han sabut defensar amb ordre i sense complicar-se la vida en les accions més compromeses, tot i que no han pogut impedir que els locals rematessin a porteria, sobretot en centrades a l'àrea petita. Però un Diego López immens ha impedit que cap de les ocasions arribés al fons de la xarxa.

El Madrid també ha tingut oportunitats per marcar. La més clara, als pocs minuts de la represa, quan Cristiano ha fallat un 1 contra 1 davant el porter Roberto –l'ha aturat amb el cos– i el rebot posterior l'ha enviat un jugador blanc a l'arrel del pal.

Tip de no dominar el partit, Mourinho ha decidit fer un triple canvi al segon temps i ha fet entrar Di María, Özil i Khedira en el lloc de Kaká, Arbeloa i Callejón. La seva presència s'ha notat en la construcció de les jugades, més ben elaborades, tot i que els blancs han continuat jugant a l'expectativa. I així han anat passant els minuts, fins que el temps se'ls ha tirat a sobre i s'han quedat amb només un dels tres punts en joc.