LLIGA BBVA
Esports Futbol 17/01/2015

El Vila-real continua amb la seva brillant ratxa (2-0)

L'equip de Marcelino suma ja 15 partits sense perdre entre Lliga, Copa del Rei i Lliga Europa

Els jugadors del Vila-real celebren el gol / EFE

BadalonaEl Vila-real ha superat l'Athletic de Bilbao en un igualat i trepidant partit que ha acabat decantant-se del costat local gràcies als gols de Cheryshev i Bruno, aquest des del punt de penal. L'equip d'Ernesto Valverde ha anat de més a menys i segueix mostrant irregularitat, mentre que el de Marcelino García Toral suma 15 partits sense perdre entre Lliga, Copa del Rei i Lliga Europa en una espectacular ratxa.

El conjunt basc ha pressionat molt amunt des del primer minut. Això li ha permès recuperar moltes pilotes davant un Vila-real que ha preferit utilitzar el contraatac com la seva arma mortífera. Ha sigut l'Athletic qui ha gaudit de la primera gran ocasió del partit.

No s'havia complert el primer quart d'hora quan Aduriz ha rematat molt aprop de l'àrea petita i ha obligat a Asenjo a fer una gran aturada, marca de la casa. El Submarí ha contestat tan sols dos minuts després. Vietto s'ha escapat per velocitat del seu defensor i s'ha plantat sol davant Iraizoz, però el seu xut ha sortit massa centrat.

El partit ha estat molt igualat, jugat de poder a poder. Així, l'1-0 no ha arribat fins el minut 41. Víctor Ruiz ha enviat una pilota llarga cap Cheryshev des de la defensa i el migcampista rus ha fet la resta. El visitant ha controlat l'esfèric de manera espectacular, ha regatejat Iraizoz en la seva sortida desesperada i ha anotat amb un potent xut amb l'esquerra.

El Vila-real ha intensificat el seu domini en la segona meitat, gaudint de clares oportunitats per ampliar la seva renda. De fet, al minut 50 ja ha pogut fer-ho amb un cop de cap de Cheryshev que s'ha estavellat contra el pal. Més tard, al minut 55, el col·legiat del partit ha anul·lat encertadament un gol a Uche, que ha rematar en fora de joc una pilota al segon pal.

L'Athletic també ha tingut la seva oportunitat gràcies a Williams, que s'ha anat per velocitat i s'ha tret un xut col·locat que ha sigut interceptat per Asenjo en una gran intervenció del porter palentí. El partit ha estat trepidant, i el Vila-real ha posat el definitiu 2-0 des del punt fatídic. L'àrbitre ha assenyalat el primer penal a favor del Vila-real en el present campionat per una mà de De Marcos, i Bruno s'ha encarregat de materialitzar la pena màxima (m. 82).

Fitxa tècnica:

Vila-real: Asenjo; Mario, Gabriel, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Jonathan dos Santos (Moi Gómez, m. 80), Pina, Bruno, Cheryshev; Uche (Giovani, m. 67) y Vietto (Gerard Moreno, m. 81).

Athletic: Iraizoz; De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga; San José, Rico (Iturraspe, m. 66), Susaeta, Unai López (Ibai, m. 75); Viguera (Williams, m. 66) y Aduriz.

Gols: 1-0. Min. 41: Cheryshev. 2-0. Min. 82: Bruno, de penalti.

Àrbitre: Estrada Fernández (c.català). TG: Bruno, Cheryshev, Etxeita i San José.