PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 09/02/2013

Gregorio Manzano s'estrena a la banqueta del Mallorca contra Osasuna amb l'obligació de guanyar

El Mallorca rep a Son Moix (16 hores, Canal + Liga i Gol T) l'Osasuna, un rival directe en la lluita per allunyar-se del descens

Efe
2 min
Gregorio Manzano és el nou entrenador del Mallorca / JAIME REINA / AFP PHOTO

PalmaL'entrenador del Mallorca, Gregorio Manzano, que aquesta setmana ha substituït Joaquín Caparrós, s'estrenarà aquest dissabte amb l'obligació de guanyar l'Osasuna, un rival directe en la lluita per allunyar-se del descens (16 hores, Canal + Liga i Gol T).

Manzano s'ha fet càrrec de l'equip mallorquí que està situat a la penúltima posició amb 17 punts, després d'acum lular quatre derrotes seguides. A més, el Mallorca no guanya al seu camp des del passat 23 de setembre quan va vèncer 2-0 el València. Per això, la victòria és imprescindible per alsocals.

El tècnic ha iniciat la seva tercera etapa al club balear dirigint els entrenaments celebrats aquesta setmana, marcats per les absències dels internacionals: el mexicà Giovani Dos Santos, l'israelià Tomer Hemed i l'escocès Alan Hutton.

Estaran a disposició del tècnic el migcampista Javi Márquez, a qui el Comitè de Competició li ha tret la targeta groga que li va costar l'expulsió davant la Reial Societat, el porter israelià Dudú Aouate, ja recuperat d'una lesió i el migcampista Tomás Pina, sancionat la passada jornada.

Osasuna buscarà el triomf a Palma per consolidar la seva situació a la classificació fora dels llocs de descens, i ho farà amb l'optimisme reforçat després de les seves últimes victòries a Pamplona davant el Deportivo i el Celta. L'Osasuna ha aconseguit sortir dels tres últims llocs de la classificació en una bona arrencada de la segona volta, on ha sumat sis punts i, sobretot, ha millorat el seu nivell de joc i el número d'ocasions de gol després que s'hagin fet forts al seu estadi i superat amb solvència als seus últims rivals.

El bon moment de l'equip navarrès contrasta amb la mala situació del seu rival, penúltim classificat, i que ha patit aquesta setmana el cessament del seu entrenador, Joaquín Caparrós, i l'arribada de Gregorio Manzano a la banqueta. El Mallorca va empatar a Pamplona (1-1) en la primera volta de la competició, en un partit on Llorente i Nunes van ser expulsats per agressió mútua.

Els balears no guanyen a casa des del 23 de setembre després de vèncer l'Espanyol (1-0), la Reial Societat (1-0) i el València (2-1). Després han empatat dos partits davant l'Atlètic de Madrid (1-1) i el Saragossa (1-1) i han perdut cinc davant l'Athletic (0-1), el Barça (2-4), el Granada (1-2), el Màlaga (2-3) i el Reial Madrid (0-5).

L'equip dirigit per Mendilibar ha millorat els seus números com a equip local, però a fora només ha aconseguit una victòria davant l'Espanyol (0-3) i dos empats davant la Reial Societat (0-0) i el Getafe (1-1) en els deu partits jugats com a visitant.

Per aquest dissabte, el tècnic navarrès no podrà comptar amb els lesionats Timor, Sisi i Risc, ni amb el ghanès Annan, concentrat amb la seva selecció a la Copa d'Àfrica, mentre que recupera el defensa central Arribas, que va complir un partit de sanció davant el Celta, i el defensa Marc Bertran, que no va poder jugar en l'última jornada per lesió.

stats