SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 25/05/2013

El Girona vol assegurar-se la promoció contra un filial blaugrana que no s'hi juga res

Els gironins reben aquest diumenge el Barça B a Montilivi (12 hores, Canal +) per seguir optant a l'ascens directe a Primera Divisió

Efe
2 min

Girona / BarcelonaEl Girona necessita guanyar aquest diumenge (12 hores, Canal +) el Barça B, sense cap aspiració classificatòria, per assegurar-se la promoció d'ascens i aspira a sumar els nou punts en joc per a, fins i tot, tenir opcions a aconseguir l'ascens directe a Primera. El triomf de l'Almeria aquest dissabte contra l'Alcorcón (3-0) fa que els gironins siguin quarts i que el conjunt madrileny s'allunyi de la lluita per la plaça d'ascens directe que ara ocupa l'Almeria.

"Queden moltes coses per fer per a tots, tenint en compte que tots tenim rivals difícils", ha dit Joan Francesc Ferrer Rubi, el tècnic del Girona, que ha definit el Barça B com un equip que "ataca molt bé" i que és "perillós" pels seus molts recursos. Rubi considera que el més important és que el Girona millori la seva defensa, que l'ha condemnat en les dues últimes derrotes de l'equip cedides davant el Xerez i el Vila-real.

"El desavantatge que té aquest partit per a nosaltres és que el Barça B està acostumat a jugar sense tenir en compte el resultat, en canvi per al Girona sí que és important", ha insistit. Davant del partit d'aquest diumenge, i prenent com a referència el matx jugat al Miniestadi (4-4), Rubi creu que el seu equip ha de ser "més contundent en defensa".

Amb vistes al partit, el Girona no pot comptar amb Migue, David García, Jandro, Ion Vélez, a més dels lesionats de llarga durada Garmendia i Benja amb la qual cosa haurà de fer canvis a l'onze inicial.

El Barça B no s'hi juga res en el campionat i el tècnic Eusebio Sacristán ha recalcat en la prèvia que el filial blaugrana sortirà a endur-se els tres punts, encara que ha elogiat un Girona que "està vivint uns partits molt especials en la lluita per l'ascens". "El millor que podem fer pel futbol és ser professionals i honrar la nostra professió. No depèn de nosaltres la lluita dels equips per a l'ascens o el descens. Hem de ser professionals", ha dit Eusebio.

Amb aquest escenari, el Barcelona B viatjarà aquest diumenge al matí a Girona amb els vint disponibles, entre els quals finalment hi serà el defensa Carles Planas i el migcampista Sergi Roberto, que aquest dissabte van rebre l'alta mèdica.

L'absència d'Espinosa, per acumulació de targetes, s'uneix a les del tercer porter de l'equip, Miguel Bañuz (amb una sobrecàrrega a l'isquiotibial esquerre) i el davanter Cristian Lobato, que encara arrossega molèsties als tendons rotulars.

stats