Lliga de Campions
Esports Futbol 02/04/2013

El Bayern posa un peu a semifinals en vèncer al Juventus (2-0)

Alaba, després d'un xut que ha desviat un defensa, ha avançat els alemanys als 20 segons de partit. Müller, després d'un xut de Luiz Gustavo i una assistència de Mandzukic, ha sentenciat al minut 63

BarcelonaEl Bayern, liderat pel francès Frank Ribery, ha posat un peu a les semifinals de la Lliga de Campions premiat per la seva major obstinació davant el Juventus, que ha assaborit una derrota després de divuit partits consecutius invicte en competicions europees.

El Bayern s'aproxima a la seva segona semifinal seguida. La tercera en quatre anys. És un dels grans aspirants al títol, que se li va escapar per poc el 2012.

Estimulat per la seva excel·lent trajectòria a la Bundesliga, recent encara la històrica golejada davant l'Hamburg (9-2) i sense l'espanyol Javi Martínez, sancionat, però amb l'oxigen de Bastian Schweinsteiger, ha imposat la seva autoritat davant del Juventus.

L'estratègia del quadre italià s'ha arruïnat als 25 segons, quan un llançament llunyà de l'austríac David Alaba, que ha desviat un defensa, ha sorprès el porter Gianluigi Buffon.

En contra del que s'esperava, ha reaccionat bé el quadre d'Antonio Conte, que s'ha fet amb la pilota en els minuts següents. Una falta llançada per Andrea Pirlo i un xut del xilè Arturo Vidal han posat en òrbita als italians.

Una acció ha girat de nou el partit. Ha sigut la lesió de Toni Kroos, substituït al quart d'hora per Arjen Robben. L'holandès, de nou suplent, ha revolucionat el joc de l'equip alemany. Han sigut els millors minuts del Bayern.

Però Robben sol embrutar la seva verticalitat amb un individualisme i una precipitació que en poques ocasions és rendible. El quadre de Jupp Heynckes s'ha bolcat sobre l'àrea de Buffon portat pel furor de l'atacant 'orange'. I ha pogut sentenciar gairebé l'eliminatòria.

Robben ha tingut dues oportunitats clamoroses. Una ha marxat fora. L'altra l'ha evitat el porter del Juventus.

L'imminent campió alemany ha premut l'accelerador i el descans ha sigut el millor per al Juventus, que trontollava en cada arrencada germànica.

No s'ha aclarit el panorama per a l'equip italià en la segona meitat. Al contrari. Un xut del croat Mario Mandzukic ha obligat a una gran aturada a Buffon.

I ha arribat el segon gol, que ha nascut d'un xut llunyà del brasiler Luiz Gustavo que no ha aturat el porter italià. El rebuig li ha arribat a Mandzukic, que ha passat la pilota a Thomas Müller i aquest ha marcat a porteria buida.

Antonio Conte ha reaccionat immediatament. Ha retirat Alessandro Matri i Fabio Quagliarella i ha donat entrada a Mirko Vucinic i Sebastian Giovinco.

Ha guanyat en profunditat el Juventus, assetjat per la necessitat i la precipitació. El Bayern s'ha mogut com vol liderat pel francès Frank Ribery, que ha imposat el ritme. Amb més espais, el bloc de Heynckes ha disposat d'arribades més perilloses que les del seu adversari. Manuel Neuer pràcticament no ha hagut d'intervenir i, en canvi, Buffon ha hagut de ser protagonista, tot i no poder evitar la derrota del seu equip.

Fitxa tècnica:

2 - Bayern Múnich: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Daniel van Buyten, Dante, David Alaba, Bastian Schweinsteiger, Luiz Gustavo, Thomas Müller, Toni Kroos (Arjen Robben, m.16), Franck Ribéry (Xherdan Shaqiri, m.90) i Mario Mandzukic (Mario Gomez, m.90).

0 - Juventus: Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Stephan Lichtsteiner, Arturo Vidal, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio, Federico Peluso (Paul Pogba, m.75), Alessandro Matri (Sebastian Giovinco, m.65) i Fabio Quagliarella (Mario Vucinic, m.65).

Gols: 1-0, m.1: Alaba. 2-0, m.63: Muller.

Àrbitre: Mark Clattenburg (Anglaterra). Ha tret targeta groga Mario Mandzukic i Luiz Gustavo, del Bayern, i a Giorgio Chiellini, Arturo Vidal i Stephan Lichtsteiner, del Juventus.

Incidències: Allianz Arena de Munic, 68.000 espectadors.