Mundial 2014
Esports Futbol 11/10/2013

Bèlgica, Alemanya i Suïssa es classifiquen per al Mundial del Brasil

La selecció de Marc Wilmots ha superat per 1-2 Croàcia i els suïssos no han fallat contra els albanesos

BarcelonaLa selecció de Bèlgica ha assolit aquest divendres la seva classificació matemàtica per al Mundial del Brasil 2014 després de superar per 1-2 Croàcia en el penúltim partit de la fase prèvia. El conjunt dirigit per Marc Wilmots s'ha imposat a domicili gràcies als dos gols de Romelu Lukaku a la primera part.

El combinat d'Igor Štimac ha retallat distàncies amb una diana de Niko Kranjkar als minuts finals, però l'equip liderat per Luka Modric no ha estat capaç de remuntar. Tot i això, Croàcia encara té opcions de jugar el màxim torneig internacional si es classifica per a la repesca, que la té a tocar. El darrer Mundial de Bèlgica va ser aquell del 2002.

Alemanya tampoc ha fallat contra els irlandesos i s'ha classificat. L'equip de Löw s'ha imposat per 3-0 i queda per davant dels suecs, ara mateix segon classificat. Els gols de Khedira i Schürle han donat la classificació als alemanys, semifinalistes en les tres darreres edicions dels Mundials.

També s'ha classificat Suïssa, després de guanyar a Tirana als albanesos per 1-2 amb un gol de Xhaquiri, un dels jugadors de Suïssa fill, curiosament, d'immigrants kosovars.L'altre gol l'ha fet Lang. EL gol local de Salihi, de penal, ha arribat als 89 minuts. Al mateix grup, la sorprenent Islàndia ocupa la segona posició i podria jugar el play-off per ser al Mundial.

Als grups d'Europa, encara queden per definir moltes coses. Anglaterra ha derrotat Montenegro i es jugarà la darrera jornada ser al Mundial. Necessita derrotar els polonesos a Wembley. Ocupa la segona posició Ucraïna, que jugarà contra San Marino. Rússia i Portugal es juguen una plaça amb els russos depenent de si mateixos (juguen a Azerbaidjan) i Bòsnia i Grècia lluiten per una plaça al grup G. Els 8 millors segons classificats dels 9 grups poden jugar un play-off per decidir quatre equips que també seran al Mundial.

Aquests equips es sumen així a la llista d'equips ja classificats que complente el Brasil, el Japó, Austràlia, l'Iran, Corea del Sud, Holanda, Itàlia, Costa Rica, els Estats Units i l'Argentina.