FUTBOL

Berlusconi deixa el Milan en mans d'inversors xinesos

El fins ara màxim propietari del club llombard ha oficialitzat la firma d'un precontracte per vendre un 99,93% de les accions a un grup d'inversors xinesos

Silvio Berlusconi es deslliga definitivament del seu estimat club, el Milan. La societat presidida pel mandatari italià, Fininvest, ha fet oficial la signatura d'un precontracte per vendre el 99,93% del club a un grup d'inversors xinesos a canvi de 740 milions d'euros. La societat n'ha informat a través d'un comunicat: "El president Silvio Berlusconi va aprovar el contracte preliminar signat per l'administrador delegat Danilo Pellegrino i per Han Li, representant d'un grup d'inversors xinès, que acorda la compravenda de la participació completa, un 99,93%, de l'AC Milan".

La societat italiana ha arribat a aquest acord amb la companyia xinesa Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co.Ltd, de la qual formen part un fons de propietat de l'estat xinès per al desenvolupament i les inversions ( Haixia Capital) i l'empresari Yonghong Li. A més, el grup compta amb la participació d'altres companyies menors, algunes de les quals també pertanyen a l'estat xinès i treballen en l'àmbit financer i industrial.

"El contracte, vinculant entre les parts, es perfeccionarà a finals del 2016, quan s'aconsegueixin les autoritzacions previstes en aquests casos per les autoritats italianes i xineses", afegeix la nota. El grup Sino-Europe abonarà a Silvio Berlusconi 740 milions d'euros, que comprenen també els 220 milions de deute del club 'rossonero', i han acceptat invertir un mínim de 350 milions al mercat de fitxatges dels propers tres anys.

Tornar als anys de glòria

Es tracta d'un moment clau en la història recent del Milan, que després dels últims cinc anys de greu crisi econòmica i esportiva es prepara per a una nova era. A més, l'acord suposa la sortida definitiva del Cavaliere, que deixa els 'rossoneri' després de trenta anys de presidència (va adquirir el club el 1986) i 28 trofeus conquistats.

En la seva etapa, el màxim representant del Milan va fitxar grans glòries, com els holandesos Van Basten, Rijkaard i Gullit, els brasilers Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo i 'Kaká' o l'ucraïnès Schevchenko, entre molts altres.

El club milanès podrà entrar així al mercat de fitxatges d'aquesta sessió, circumstància que havia quedat bloquejada a causa de les negociacions. El defensa paraguaià Gustavo Gómez, procedent del Lanús argentí, podria ser la primera incorporació de la nova propietat, que va fer una oferta de vuit milions als sud-americans.

El 6 de maig Berlusconi va emetre un vídeo en què reconeixia la seva intenció de vendre el club, però subratllava la seva preferència de deixar-ho "en mans italianes".

Més continguts de