FUTBOL - COPA AMÈRICA
Esports Futbol 22/06/2015

Un Brasil especulador i sense Neymar passa a quarts i acomiada Veneçuela de la Copa Amèrica

Els brasilers derroten Veneçuela amb dos gols a l'inici de les dues parts: el primer de Thiago Silva i el segon, de Roberto Firmino (2-1)

Thiago Silva celebra el primer gol del Brasil contra Veneçuela / MARIO RUIZ / EFE

Santiago de XileEl Brasil, en la seva versió més especuladora, ha derrotat aquest diumenge Veneçuela per 2-1 i s'ha classificat per als quarts de final de la Copa Amèrica com a líder del Grup C en un partit en què no ha pogut comptar amb Neymar i en què ha acomiadat Veneçuela del torneig.

La selecció brasilera ha tombat la de Veneçuela amb dos gols a l'inici de les dues parts, el primer de Thiago Silva en un córner i el segon, de Roberto Firmino, el que ha permès a Dunga adormir el partit i administrar el resultat que li ha valgut per acabar en primera posició del Grup C.

Nicolás 'Miku' Fedor ha retallat distàncies al minut 84 en aprofitar un refús del pal, en una jugada a pilota aturada. El joc del Brasil ha estat molt conservador, narcòtic per moments, i tan sols Willian i Robinho, en la nova versió d'organitzador, han donat aire al joc de l'equip. El tècnic brasiler ha mostrat la seva faceta més resultadista, s'ha conformat a controlar Veneçuela, i a vint minuts del final fins i tot ha tret un davanter per col·locar David Luiz com a mig centre, just per davant dels defenses.

L'absència de Neymar per sanció ha canviat per complet una selecció brasilera a la qual aquest diumenge, per primera vegada en el torneig, se li ha posat el resultat favorable des del començament, fet pel qual ha pogut administrar el joc minvant les possibilitats de reacció d'una Veneçuela que ha tingut en les pilotades llargues el seu únic recurs.

El Brasil ha sortit amb ganes de demostrar que Neymar no ho és tot i per això els de Dunga han exercit una forta pressió sobre la porteria rival en el primer tram del partit. L'allau inicial ha donat resultat molt ràpid i, en un córner servit per Robinho, Thiago Silva ha avançat els brasilers amb una rematada seca des del centre de l'àrea.

L'única ocasió dels veneçolans abans del descans ha estat una centrada amb rosca del lateral Gabriel Cichero, que s'ha enverinat i gairebé es cola pel el segon pal de la porteria brasilera.

El seleccionador veneçolà ha intentat espavilar el seu equip amb un doble canvi al descans, però el Brasil, amb un guió semblant al de la primera part, ha tornat a colpejar de nou amb un gol ràpid només sortir del vestidor. Amb un canvi de ritme, Willian ha superat a la banda esquerra Roberto Rosales i ha centrat perquè Roberto Firmino fes el segon.

A partir d'aquí, el Brasil ha fet un pas enrere, s'ha replegat i fins i tot Dunga ha posat David Luiz com a home de contenció per davant de la defensa per evitar qualsevol intent de reacció veneçolà.