Futbol

Damià i Sergio García, alliberats del cas Osasuna

L'Espanyol emet un comunicat en què "celebra" que s'hagi demostrat que no es va actuar de manera no íntegra en el partit contra l'Osasuna del maig del 2014

El jutge que instrueix el denominat cas Osasuna –sobre desviament irregular de diners i manipulació de partits, ha arxivat l'acusació respecte a 11 investigats, entre ells els futbolistes Patxi Puñal, Damià Abella, Sergio García i Jorge Molina, així com l'actual entrenador de l'Osasuna, Petar Vasiljevic.

L'Espanyol, que s'havia vist afectat per les sospites d'haver 'arreglat' el partit contra l'Osasuna de l'11 de maig del 2014, ha emès un comunicat en relació al sobreseïment i arxivament de la investigació, entre d'altres, a l’aleshores capità blanc-i-blau, Sergio García. El club "celebra" que "l’Administració de Justícia hagi demostrat que els professionals esportius de l’entitat van actuar, com sempre han fet, amb tota integritat i ètica a l’hora de competir".

"Els òrgans judicials corroboren el posicionament de la nostra entitat, de mostrar la total confiança en la professionalitat dels nostres futbolistes i, en especial, del nostre capità Sergio García. Així mateix, el club encoratja totes les institucions i organismes del món de l’esport i de l’àmbit judicial a seguir perseguint i castigant les actuacions i accions al marge de la llei que alteren les competicions, i a investigar sempre aquells casos en què hi hagi indicis reals d’haver-se produït pràctiques il·legals", amplia el text blanc-i-blau.

Fermín Otamendi, titular del jutjat d'instrucció número 2 de Pamplona, ha acabat la instrucció del cas i ha xifrat en 2,2 milions d'euros els diners extrets sense justificació dels comptes del club navarrès, que no està imputat com a persona jurídica.

El jutge veu indicis per jutjar exdirectius de l'Osasuna, durant la presidència de Miguel Archanco (2012-14), i tres exjugadors del Betis per un suposat delicte de manipulació de dos partits: Antonio Amaya, Jordi Figueras i Xavi Torres.

El jutge considera que de les 29 persones investigades hi ha indicis per jutjar-ne 18 pels delictes d'apropiació indeguda, societaris, falsedat en document mercantil, falsificació de comptes anuals i corrupció esportiva (pel suposat tripijoc de partits).