Futbol
Esports Futbol 17/04/2013

Del Bosque: "Casillas és un mite del futbol i està en una situació incòmoda"

El seleccionador reconeix que la titularitat o la suplència d'algú "és decisió dels entrenadors i els clubs" però diu que no s'imagina una situació similar a Anglaterra

Efe
2 min
Iker Casillas s'ha lesionat a Mestalla

BarcelonaEl seleccionador espanyol de futbol, Vicente del Bosque, ha reconegut la "situació incòmoda" en què es troba actualment al Reial Madrid el porter Iker Casillas, al qual ha qualificat de "mite del futbol espanyol", i ha assegurat que no es imagina que una situació així pogués ocórrer a Anglaterra.

"Sabem que és un mite del futbol espanyol, que ningú ha fet el que ell ha aconseguit i, en deu dies, està en una situació incòmoda", ha dit aquest dimecres Del Bosque abans de rebre el Premi Sport Cultura Barcelona a la millor trajectòria.

En declaracions a la premsa a l'Antiga Fàbrica de Cerveses Damm de la capital catalana, el seleccionador nacional ha volgut matisar, però, que el tema de ser suplent o titular "és una decisió dels entrenadors i els clubs".

"No seré qui digui ni una paraula, gairebé ni un somriure per aquest assumpte", ha insistit.

"L'important és que està recuperat, està entrenant i tenim temps per davant per prendre totes les decisions (amb vista a la Copa Confederacions). He de dir que és jugador nostre, dels que millor ens ha representat, en mes de 140 partits, i li tenim molta estima. El més normal és tenir-lo amb nosaltres ", ha dit.

"No és una cosa sobre la qual m'agradi frivolitzar, perquè cal ser respectuós amb club, amb el seu entrenador i no vull molestar a ningú", ha reiterat Del Bosque, que ha afegit: "No m'imagino que a Anglaterra qüestionessin a (Peter) Shilton en aquesta mateixa situació o jugadors que han estat mítics amb la seva selecció ".

"Per tant-ha prosseguit-, tenim l'obligació de protegir els jugadors que han donat tant a la selecció. Però això no és ficar-nos contra ningú ni contra cap persona".

Sobre el seu futur al capdavant del combinat nacional després del Mundial del Brasil, ha evitat afirmar si hi ha hagut algun contacte amb la Reial Federació Espanyola de Futbol i ha afegit que sempre estarà "lligat a la Federació", encara que no estigui "en cap càrrec" .

"Però no vull ser un pes per la Federació", ha conclòs sobre aquesta qüestió el tècnic espanyol, que ha considerat que una hipotètica final de la Lliga de Campions entre Barcelona i Reial Madrid no seria un problema per a les relacions en el si de la selecció .

"Si tots mirem pel bé del futbol espanyol per a la selecció, també a nivell de clubs seria fantàstic per al nostre país un Madrid-Barcelona a la final. Tota la vida ha hagut tensió, no és una cosa d'un parell d'anys, però ha d'haver també una rivalitat ben entesa. Crec que ells han après dels errors que hi ha hagut en el passat ", ha finalitzat.

stats