COPA DEL REI
Esports Futbol 05/01/2011

El Dépor força la pròrroga de penal i passa de ronda després de superar el Còrdova

Els gallecs, que van empatar a un a Còrdova, han vist com els andalusos s'avançaven. Un hat-trick d'Adrián, que ha transformat dos penals, els ha donat el passi

Adrián López, l'autor d'un hat-trick contra el Còrdoba

La CorunyaEl Deportivo ha ressuscitat a la Copa del Rei quan estava pràcticament eliminat, amb un penal que li ha regalat Jonathan Sesma en l'últim minut, només tres minuts després que el Còrdova s'avancés amb un gol d'Arteaga. Adrián ha transformat el penal i ha forçat la pròrroga, en la qual Valerón ha aportat llum a l'equip gallec i el davanter asturià, els gols.

El Dépor ha sortit més entonat, amb Claudio Morel incisiu en la seva tornada a l'onze, fins al punt d'atrevir-se a provar fortuna amb el primer xut de la nit, que ha hagut de refusar a córner Alberto, i de creuar el centre del camp més cops del que és habitual en ell.

Les seves accions ofensives no han estat aprofitades pel davanter de l'equip, el jugador del filial Dionisio Villalba, Dioni, que només ha intimidat el Còrdova amb una rematada que li ha anat alta.

Els visitants s'han animat amb el pas dels minuts i han fregat el gol en dues ocasions en la mateixa jugada, una centrada de Javi Flores des de la banda dreta que ha rematat Díaz de Cerio al pal i que ha refusat David Rochela al travesser.

La tònica de la primera part ha continuat després del descans fins que Lucas Alcaraz ha trencat la monotonia i ha donat un altre aire al Còrdova en atac amb l'entrada de Jonathan Sesma i Pepe Díaz. Els visitants han tingut més dinamisme, més profunditat, però poc perill fins que Arteaga ha aconseguit superar la defensa gallega. A tres minuts del final, Arteaga ha superat Manu. El Dépor s'ha resistit a l'eliminació i Valerón ha avisat amb un xut al pal. En el darrer sospir, una mà de Jonathan Sesma a l'àrea ha estat sancionada com a penal i Adrián no ha perdonat.

Recolzat en Valerón, el Dépor ha capgirat el resultat del partit a la pròrroga i, als 102 minuts, una acció espectacular del canari ha deixat sol Adrián davant Alberto, que ha marcat el segon de la nit. En el darrer minut, el mateix davanter ha aconseguit el seu primer triplet en transformar un altre penal.

Deportivo 3

Còrdova 1

Deportivo: Manu; Laure, Colotto, Rochela, Zé Castro, Morel (Seoane 86'); Pablo Alvarez (Desmarets 69'), Juan Rodríguez, Antonio Tomás, Valerón; i Dioni (Adrián 59').

Còrdova: Alberto; Fernández, Tena, Agus (Callejón 81'), David de Coz; Javi Flores (Pepe Díaz 63'), Usero, Beobide, Arteaga; Charles i Díaz de Cerio (Sesma 63').

Gols: 0-1 (87') Arteaga. 1-1 (90') Adrián, de penal. 2-1 (102') Adrián. 3-1 (120') Adrián, de penal.

Àrbitre: Alvarez Izquierdo (català). Ha amonestat Morel (17'), Rochela (17'), Juan Rodríguez (24') i Antonio Tomás (53') per part del Deportivo; i Charles (18'), Agus (80'), Sesma (90') i Fernández (96'), pel Còrdova. Ha expulsat amb vermella directa el central del Còrdova Tena (92').