FUTBOL

La Federació Egípcia atura la Lliga arran dels incidents mortals del cap de setmana

Una vintena de persones van morir després d'un enfrontament entre ultres i cossos policials en el transcurs del partit entre el Zamalek i l'ENPPI

La Federació Egípcia de Futbol ha paralitzat la competició després dels incidents que rodegen el context esportiu al país africà. En els últims mesos hi ha hagut diferents episodis i el diumenge a la nit va consumar-se el que la dramàtica situació feia preveure. Van morir una vintena de persones, per culpa d'enfrontaments entre ultres i forces de seguretat,  durant la prèvia d'un partit disputat a El Caire, la capital del país. El partit, havia d'enfrontar dos equips de la ciutat: Zamalek i ENPPI.

Segons un comunicat de la Federació, emès poc després de la tragèdia, es pren la decisió d'aturar el futbol –sense fixar cap data per reprendre'l– en símbol de dol en honor de les víctimes. A més a més, l'organisme també ha decidit prohibir l'assistència de públic als partits de futbol.

A part dels morts, hi ha una trentena de persones ferides. La violència va aparèixer quan els simpatitzants d'ambdós conjunts van intentar accedir per la força a l'estadi, suposadament sense entrada -només n'hi havia 10.000 disponibles.

Tot i ser un dels episodis més mortífers de la violència en el sí del futbol, no és un fet aïllat o excepcional a Egipte. L'1 de febrer del 2014, es van comptabilitzar 74 morts i 254 ferits arrel d'un partit. Aleshores, la Federació i el Ministeri d'Interior van decidir prohibir l'entrada de públic als partits de futbol. Aquesta restricció va aixecar-se fa poc temps, però tornarà a instaurar-se després del drama d'aquest diumenge.