Lliga de Campions
Esports Futbol 23/10/2012

Emery agafa aire amb l'Spartak de Moscou amb una victòria clara sobre el Benfica (2-1)

Els tres gols s'han marcat en una primera part boja. Els russos eviten despenjar-se amb els tres punts, mentre que els portuguesos queden cuers amb un sol punt

El suec de l'Spartak Kallstrom salta davant de Lima (Benfica) / ALEXANDER NEMENOV / AFP

MoscouUnai Emery, tècnic de l'Spartak de Moscou, qüestionat per la seva tasca a la banqueta russa, ha agafat aire amb una victòria balsàmica davant el Benfica, que es complica la classificació després de sumar un punt de nou possibles en el grup del Barça.

L'entrenador basc ha viscut uns dies complicats després de perdre en Lliga contra l'Anzhi. Per això, l'Spartak ha sortit en tromba a buscar el Benfica, incapaç d'aturar les escomeses inicials d'un equip ansiós per marcar al més ràpid possible i obrir-se camí en el partit dels dos últims classificats del grup G.

El gol rus no ha trigat a arribar i Rafael Carioca ha obert el marcador després de perforar la porteria del conjunt rus. Ho ha fet gràcies a una passada de l'espanyol Jurado, molt actiu en la primera mitja hora de joc.

Malgrat l'ensurt de Rodrigo a favor del Benfica, l'Spartak ha anat fent, i Ari ha rematat al travesser. L'equip d'Emery ha pagat haver perdonat la sentència i cinc minuts després Lima ha rematat de cap al fons de la xarxa una passada perfecta de Salvio.

L'Spartak de seguida ha tornat a posar-se al davant al marcador gràcies a un cop de sort, quan el defensa brasiler ha marcat en pròpia porta després d'una centrada d'Ievgueni Makeev.

La segona part ha sigut un afegit que no ha aportat res. Gairebé sense ocasions, amb poc joc i lluny del joc boig dels 45 minuts inicials.

El xoc ha anat morint a poc a poc, com les opcions del Benfica, que amb aquesta derrota es queda amb només un punt de nou possibles.

Fitxa tècnica:

2.- Spartak de Moscou: Rebrov; Makeev, Nico Pareja, Suchy, Kombarov; Rafael Carioca, Kälstrom (Bryzgalov, min. 78); Jurado, Ananidze (Kirill Kombarov, min. 56), Bilyaletdinov (Welliton, min. 72); i Ari.

1.- Benfica: Artur; Maxi Pereira, Jardel, Garay, Melgarejo; Matic; Salvio, Enzo Pérez, Bruno César (Gaitán, min. 64), Rodrigo (Cardozo, min. 64); i Lima.

Gols: 1-0, min. 3: Rafael Carioca; 1-1, min. 33: Lima; 2-1, min. 43: Jardel, en pròpia porta.

Àrbitre: Mark Clattenburg (ANG). TG: a Cardozo (min. 71) del Benfica; i a Suchy (min. 44) de l'Spartak de Moscou.

Incidències: Estadi Luzhnikí de Moscou, 50.000 espectadors.