FUTBOL
Esports Futbol 05/03/2014

Götze dóna la victòria a Alemanya davant d'una selecció xilena superior (1-0)

El blaugrana Alexis Sánchez ha estat titular i ha jugat els 90 minuts amb el combinat xilè

Alexis es lamenta mentre els jugadors alemanys celebren el gol de Göetze / LARS BARON / GETTY IMAGES

BerlínUn gol de Mario Götze ha donat aquest dimecres la victòria a Alemanya per 1-0 davant d'una selecció de Xile que ha estat superior, ha tingut més arribada i ha aconseguit imposar el seu segell al partit. Xile ha tingut un bon començament, complicant la vida a Alemanya amb una insistent pressió que provocava pèrdues de pilota de l'equip de Joachim Löw.

En els primers deu minuts, els xilens han tingut dues ocasions clares de gol. La primera al minut 8, amb una arribada d'Isla per la dreta, però la seva centrada l'ha tallat el defensa Jerome Boateng quan la pilota estava a punt d'arribar a Alexis Sánchez.

Després, en el córner posterior al minut 9, el capità alemany Philipp Lahm ha hagut de treure a la línia de gol una rematada de cap d'Arturo Vidal. Alemanya ha tractat d'allunyar el domini xilè i ha començat a buscar combinacions en terreny contrari. La primera aproximació amb perill dels alemanys s'ha produït al minut 13, quan Bastian Schweinsteiger ha entrat a l'àrea per la dreta i ha fet una centrada que el porter Johny Herrera ha tallat quan la pilota buscava a Miroslav Klose.

La segona aproximació local ha acabat en l'únic gol del partit, al minut 16. Schweinsteiger ha posat la pilota a l'àrea, Özil ha fet una passada cap a Mario Götz, que ha definit amb una rematada amb l'esquerra (1-0). Després del gol alemany el partit ha seguit obert, amb un equip xilè que seguia dificultant la sortida dels locals i una Alemanya que buscava arribar combinant.

Xile ha tingut abans del descans dues excel·lents ocasions als peus de Vidal al minut 26 i de Aránguiz al 44. Alemanya, per la seva banda, ha estat a prop del segon en el 34 mitjançant Götze. Abans, al minut 30, Herrera havia hagut de estirar-se per aturar un xut de Klose.

A la segona part, una altra vegada Xile ha començat millor, amb contínues aproximacions a l'àrea alemanya. La situació més clara de gol s'ha produït al minut 62 amb una rematada de Vargas al travesser després d'una centrada d'Alexis. Aquesta jugada no ha estat una cosa aïllada, sinó l'expressió de la perillositat que ha mostrat Xile durant el segon temps.