PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 09/02/2013

Isco condueix la remuntada del Màlaga contra el Llevant (1-2)

El Llevant comença guanyant amb un penal transformat per Barkero, però el conjunt andalús remunta amb dos gols d'Isco

David Navarro lamenta la derrota del Llevant contra el Màlaga / JOSÉ JORDAN / AFP PHOTO

ValènciaDos gols d'Isco han donat la victòria al Màlaga en la seva visita al Llevant, ja que l'equip andalús ha estat capaç de remuntar el gol inicial del conjunt local en un partit que ha tingut un primer temps anivellat i una segona meitat en què el Màlaga ha sabut lligar de mans el seu oponent.

Potser el càstig de la derrota ha estat excessiu per als llevantinistes, però el Màlaga ha patit més en el primer període que en el segon d'una trobada en què l'equip valencià aspirava a empatar a la taula amb el seu rival i que ha acabat amb un avantatge de sis punts per al conjunt andalús.

El Màlaga ha sabut, sobretot en la segona part, imposar la seva qualitat davant un Llevant que ni tan sols ha estat en els minuts finals l'equip competitiu que ha tret resultats favorables a casa en algun dels últims partits. La primera part ha estat molt igualada entre dos equips amb un futbol treballat, en què el Llevant ha tingut més ocasions de gol que el seu rival, tot i que del Màlaga ha tingut més la pilota.

El Llevant, com és habitual, ha cedit terreny i ha buscat espais per sorprendre el Màlaga a la contra i ho ha aconseguit en un parell d'ocasions, la primera en un cop de cap de Rubén que ha obligat Willy a fer una gran aturada i més tard, en una cursa de Martins que ha posat en perill la porteria visitant.

Quan s'arribava a la mitja hora, una empenta de Demichelis sobre Martins ha estat castigada amb penal. Barkero ha fet l'1-0 i deu minuts després una altra empenta, aquesta vegada de Lell sobre Baptista, ha permès que Isco empatés el partit, també des del punt de penal.

En el primer període, el Llevant ha estat lleugerament superior al seu rival i ha sabut trobar espais per sortir a la contra, davant un Màlaga que ha patit en defensa, ha creat amb qualitat al centre del camp, però amb prou feines ha rematat.

La segona part ha començat amb el 1-2, marcat per Isco en la primera jugada de la represa, el que ha canviat el ritme del partit, ja que l'equip andalús s'ha assentat i ha obligat el seu rival a portar la iniciativa, cosa que al Llevant li costava.

El Llevant, amb més força que joc, s'acostava esporàdicament a la porteria de Willy Caballero, però els minuts jugaven a favor del Màlaga que, sobretot per la banda dreta, aconseguia crear problemes a la rereguarda local. A mesura que s'acostava el final del partit, l'esforç físic ha passat factura al Llevant, que no trobava espais per optar a l'empat tot i que ha disposat d'alguna tímida ocasió de gol davant un rival que ha controlat bé el partit i que ha demostrat que té jugadors de molta qualitat.

Fitxa tècnica:

LLEVANT 1

MÀLAGA 2

Llevant: Munúa, Lell, David Navarro, Vyntra, Juanfran, Iborra, Barkero, Pedro Ríos (El Zhar, m.80), Míchel (Valdo, m.67), Rubén (Juanlu, m.67) i Martins.

Màlaga: Willy Caballero, Gámez, Sergio Sánchez, Demichelis, Antunes, Toulalan, Iturra, Joaquín (Lucas Piazón, m.67), Julio Baptista (Seba Fernández, m.80), Isco i Saviola (Santa Cruz, m.74).

Gols: 1-0, m.26: Barkero, de penal. 1-1, m.36: Isco, de penal. 1-2, m.46: Isco.

Àrbitre: Clos Gómez (col·legi aragonès). Targetes grogues: per al Llevant, a Vyntra, Juanfran, Barkero i David Navarro i, per al Màlaga, a Baptista.