SERIE A

Si no es firma el seu conveni col·lectiu abans de dissabte, no jugaran

Els jugadors italians també amenacen en fer vaga aquest cap de setmana

A Itàlia també perilla el futbol. Els jugadors amenacen en no jugar la primera jornada aquesta setmana si la Lliga de futbol no signa el seu conveni abans.

El representant dels jugadors professionals de la Serie A, Damiano Tommasi (exjugador de la Roma i el Llevant), ha parlat avui després d'una reunió dels jugadors i la Lliga de futbol italiana, deixant clar que "si no es firma el contracte del conveni abans del cap de setmana, no hi haurà futbol". La serie A italiana tenia programada per aquesta setmana la seva primera jornada.

Fa temps que els jugadors negocien el seu conveni col·lectiu amb la "Lega", i l'acord és gairebé total. Hi ha però, un punt que grinyola, aquell referent als jugadors amb contracte vigent i sense fitxa federativa. La "Lega" creu que les peticions dels jugadors sobre la situació d'aquests jugadors (demanen facilitats per poder marxar a altres clubs), no és realista, i no signen el conveni. I els jugadors diuen que hi haurà vaga.

Aquesta és la segona amenaça dels jugadors de fer vaga. La primera va ser quan l'Estat italià va imposar una nova llei "de solidaritat" que fa pagar més impostosos a les persones amb molts ingressos, com els futbolistes. Inicialment aquests van demanar als clubs que paguessin aquest nou impost doncs els seus contractes tenen pactades xifres en net, però finalment els jugadors han acceptat pagar la part que els correspon.