FUTBOL

Mourinho: "En les dificultats es veu el caràcter, l'equip ha reaccionat"

El tècnic del Reial Madrid destaca la capacitat de reacció dels seus jugadors desrés de dos partits sense guanyar i afirma: "Victòria important i indiscutible"

L'entrenador del Reial Madrid, el portuguès José Mourinho, ha destacat la capacitat de reacció del seu equip, que, després de dos partits sense conèixer el triomf, s'ha imposat amb claredat a un Rayo Vallecano que ha marcat en la primera jugada del partit.

"Quan véns d'una setmana amb mals resultats, el que l'equip necessita és començar bé i marcar. Però quan arriba el partit i ja perds gairebé sense començar, les coses són més difícils. Però en les dificultats es veu el caràcter i els homes, i l'equip han reaccionat. Hem canviat després de 20 o 25 minuts en què ho hem passat malament i hem arribat al descans guanyant. Després hem trobem situacions per jugar millor", ha explicat.

"Ha arribat el 3-2 amb un gol encaixat que no m'agrada gens, a pilota aturada, i els hem donat vida. Però després hem jugat bé, amb dues línies de quatre, i sortint bé al contraatac contra un equip que ha demostrat per què amb tantes dificultats va aconseguir guanyar a Segona i ascendir. Victòria important i indiscutible", ha afegit Mourinho, que ha hagut de reaccionar abans de la mitja hora i treure el francès Lass Diarra per donar entrada a l'alemany Mesut Özil.

"M'ha dolgut molt fer el canvi d'Özil per Lass tan aviat, als vint minuts. Però l'equip ho necessitava. Lass ha entès que el primer és l'equip i que els interessos de l'equip estan per sobre. Kaká i Özil han baixat una mica més a ajudar i hem construït i sortit més. Amb un home menys he hagut de treure Kaká, que estava fent un gran partit", ha afegit el tècnic del Reial Madrid.

La inclusió de Kaká i Özil al mateix temps és una opció que no descarta el preparador portuguès per a futurs partits. Encara que "Kaká i Özil han de tenir la capacitat física i mental d'adaptar a la situació. Són dos 'deu' purs i de vegades, que juguin junts és una situació de risc. Han de tenir una disponibilitat mental i física per saber que Xabi Alonso no pot jugar només al centre del camp noranta minuts", ha apuntat.

Mourinho ha destacat el paper i l'actitud del Rayo. "El Rayo té molt bon equip i ben organitzat i un entrenador sense por", ha conclòs.