FUTBOL
Esports Futbol 09/02/2012

La LFP trenca les negociacions sobre el conveni col·lectiu amb l'AFE

Mentre el col·lectiu que representa Luis Rubiales només vol signar si s'atén a totes les seves pretensions, la LFP s'ha negat perquè creu que s'ha de negociar punt per punt

Ara
1 min

MadridLa Lliga de Futbol Professional (LFP) i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) han trencat les negociacions per a l'elaboració d'un conveni col·lectiu ja que ha estat impossible arribar a un consens per signar un acord de mínims per part del sindicat de futbolistes, segons anuncia la LFP en un comunicat a la seva web.

El col·lectiu que representa Luis Rubiales només vol signar si s'atén a totes les seves propostes sense excepció. La LFP s'hi ha negat perquè considera que s'ha de negociar punt per punt. Aquest trencament suposa que es torna a posar en perill els partits de la Lliga BBVA i la Lliga Adelante, si bé el jugador del Barça, Gerard Piqué, ha dit en roda de premsa que caldria parlar, però ha assegurat que una altra vaga "no tindria sentit".

Altres punts de desencontre entre AFE i LFP han estat la fórmula perquè els futbolistes percebin el seu salari. L'AFE pretén que els salaris es prorrategin en mensualitats i no en dues pagues com es fa ara, però la LFP s'hi ha negat.

Altres conflictes s'han generat pels drets d'imatge. L'AFE considera que tots els beneficis han de revertir en els futbolistes. A més, un altre punt de desacord són les sancions als futbolistes per expedients disciplinaris en què l'AFE defensa que s'han d'establir quantitats fixes mentre que la Lliga considera que han de ser proporcionals a la fitxa del jugador que s'expedienta en cada cas.

Hi ha més desacords. Un d'ells són les subvencions de la LFP a l'AFE, el partit que la selecció espanyola juga cada any a benefici dels sindicats.

stats