FUTBOL
Esports Futbol 04/04/2013

L'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, defensa "l'escrupolosa legalitat" dels acords amb el Reial Madrid

La Comissió Europea analitza si el club blanc ha rebut suposades ajudes públiques durant aquests últims anys

Efe
1 min
L'alcaldessa de Madrid, Ana Botella.

MadridL'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha aquest dijous "l'escrupolosa legalitat i respecte a l'ordenament jurídic aplicable" dels convenis subscrits entre el consistori i el Reial Madrid que permetrien l'ampliació de l'estadi Santiago Bernabéu. I és que aquest dimecres la Comissió Europea va anunciar que està "analitzant" el club blanc perquè podria haver rebut suposades ajudes públiques.

Ha afegit que "es tracta d'un procediment en fase d'investigació oberta per la Comissió Europea" i que, per tant, l'ajuntament "no té res més a dir".

La Comissió estudia en particular l'acord al que van arribar l'any 1996 el Reial Madrid i l'Ajuntament de Madrid, governant llavors per l'actual ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, per a una operació urbanística que incloïa terrenys propers al Santiago Bernabéu i altres al barri de Las Tablas, al nord de la capital espanyola.

Gràcies a aquesta operació, contra la qual l'organització Ecologistes en Acció ha anunciat aquest dijous la presentació d'una demanda davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, el Reial Madrid podria construir un complex comercial i d'oci de 12.250 metres quadrats al costat del Bernabéu. La modificació del Pla General d'Urbanisme de la capital que permet aquesta actuació va ser aprovada el 3 de novembre de 2011.

stats