Futbol Internacional
Esports Futbol 26/07/2012

L'entrenador del Juventus i alguns jugadors de la Sèrie A s'enfronten a sis anys de suspensió

Antonio Conte i jugadors com Leonardo Bonucci o Simone Pepe seran jutjats pel Tribunal de la Federació Italiana de Futbol per la suposada compra de partits

Efe
2 min

RomaL'entrenador del Juventus, Antonio Conte, i diversos jugadors de la Sèrie A, com Leonardo Bonucci i Simone Pepe, seran jutjats pel Tribunal de la Federació Italiana de Futbol pel cas de la suposada trama de compra de partits i frau en apostes esportives.

La Fiscalia de la Federació Italiana de Futbol (FIGC) ha disposat aquest dilluns el processament esportiu per a 13 clubs i 44 federats per la suposada compra de partits i frau en les apostes que va esclatar fa uns mesos.

En el cas de Conte, l'entrenador serà jutjat sota l'acusació d'omissió de denúncia quan era tècnic del Siena.

Entre els clubs que afrontaran el procés esportiu s'hi troben el Siena i el Bolonya, tots dos a primera divisió, així com el Bari, el Lecce i el Grosetto.

Les sospites sobre Conte incloses en la investigació de la fiscalia de Cremona es refereixen a la seva etapa com a entrenador del Siena, quan va poder tenir coneixement del tripijoc d'un empat en els partits que els toscans van disputar contra el Novara i l'Albinoleffe en el campionat de la Sèrie B (segona divisió) en la temporada 2010-2011.

La pista sobre Conte la va llançar un exjugador seu en el Siena, Filippo Carobbio, durant les seves declaracions davant les autoritats judicials, a qui, però, altres futbolistes del club toscà han negat que el tècnic sabés res d'això.

Després de conèixer que estava investigat, Conte ha assegurat que "sempre" s'ha caracteritzat per "l'honestedat i la integritat" i ha subratllat que la pujada del Siena a primera divisió es va aconseguir "de forma neta".

Els mitjans de comunicació destaquen que els jutges esportius podrien infligir a l'entrenador –en cas de declarar-lo culpable– una condemna entre sis anys i un any de suspensió i, per tant, el Juventus hauria de buscar una alternativa a la seva banqueta.

En el cas de Leonardo Bonucci l'acusació es refereix a quan militava al Bari i pel suposat pacte del resultat del partit contra l'Udinese del 9 de maig del 2010.

En el cas de Simone Pepe, els fets es refereixen al seu pas per l'Udinese i se l'acusa d'omissió de denúncia per aquest mateix partit.

A la llista de jugadors també hi ha Marco Di Vaio, que aquesta temporada va dir adéu al Bolonya, el defensor del Bolonya Daniele Portanova i Marco Rossi, (exjugador del Bari), entre d'altres.

stats