FUTBOL
Esports Futbol 02/05/2018

El Liverpool perd (4-2) a Roma en un partit ple d’errades, però espera el Madrid a la final

Els romans, condemnats per dos errors, no van poder remuntar el 5-2 de l'anada

Albert Nadal
El Liverpool perd (4-2)  a Roma en un partit ple d’errades, però espera el Madrid a la final

BarcelonaTot i perdre ahir a l’Estadi Olímpic de Roma (4-2), el Liverpool es va classificar ahir per a la final de la Champions que jugarà contra el Reial Madrid el 26 de maig a Kíev. Els errors van condemnar els romans en un partit que va començar boig i amb força ocasions a banda i banda, a diferència del d’Anfield, en què el Liverpool va manar fins que al final es va relaxar i va encaixar dos gols (5-2). A Madrid, després de veure les facilitats defensives que ofereixen els de Jürgen Klopp, ja es freguen les mans.

El partit d’ahir va estar determinat pels errors dels dos equips. Insistents en la cerca del gol, van ser fràgils al darrere. Si dimarts el Madrid va aconseguir passar davant el Bayern en una eliminatòria marcada per la polèmica arbitral i, sobretot, per una errada fatal del porter dels alemanys, ahir el Liverpool va encarrilar el seu bitllet cap a Kíev fent el primer després d’una errada del Roma. Nainggolan va fallar una passada enrere que va interceptar Firmino i que Mané va convertir en el primer. Poc després, el Roma va contestar gràcies un còmic autogol de Milner. Poc li va durar l’optimisme als d’Eusebio Di Francesco, perquè Wijnaldum va fer el seu segon gol de la temporada després d’un servei de córner amb fins a dues rebutjades defectuoses del Roma. Amb Salah intentant fer entremaliadures sense l’èxit de l’anada i amb els locals buscant el gol –El Shaarawy va enviar un xut al pal– es va arribar al descans amb el marcador de 1-2.

A la represa, una errada de la defensa anglesa va permetre a Dzeko empatar després d’un rebuig del porter 'red'. El Roma no va abaixar els braços fins al final, però es va quedar a un gol d’igualar l’eliminatòria. El tercer i el quart van arribar massa tard. Nainggolan va marcar el 3-2 després d’un gran xut a 10 minuts del final. Ell mateix va fer el quart, que va arribar en l’últim minut de l’afegit i de penal.

Els romans haurien pogut fer el tercer molt abans si el col·legiat Damir Skomina hagués xiulat unes mans clares d’Alexander-Arnold dins l’àrea al minut 65. Els dos errors a la primera meitat van condemnar un Roma voluntariós i somiador, però fràgil al darrere. Costa de creure que el Barça no els pogués marcar ni un gol a la tornada dels quarts de final.