FUTBOL
Esports Futbol 06/09/2014

Neymar marca el gol del triomf del Brasil davant Colòmbia (0-1)

El davanter del Barça llueix per primer cop el braçalet de capità de la selecció i marca al minut 84 de l'amistós contra els colombians

Neymar celebra el gol contra Colòmbia / MIKE EHRMANN / GETTY IMAGES

MiamiLa selecció del Brasil ha guanyat per 0-1 la de Colòmbia, que ha jugat amb 10 jugadors gairebé tota la segona part, en un partit amistós tot i que amb aires de revenja pel partit de quarts de final del passat Mundial. L'únic gol ha arribat en el minut 84 gràcies a Neymar, el davanter del Barça, que ha lluït per primera vegada el braçalet de capità, en un gran xut directe.

El Brasil, que ha debutat amb triomf en la reestrena de Carlos Dunga com a seleccionador, ha mostrat més ordre en el centre del camp, però li ha tornat a faltar ritme en el joc ofensiu i només la genialitat de Neymar ha superat un rival delmat. De Colòmbia no se n'ha pogut treure cap conclusió perquè ha jugat pràcticament tota la segona part amb només 10 jugadors després de l'expulsió del migcampista Guillermo Cuadrado, i l'entrenador argentí José Pekerman, en el seu segon cicle, s'ha vist obligat a improvisar per les circumstàncies i fer ni més ni menys que sis canvis. Però durant els primers 45 minuts, quan hi ha hagut tot l'equip, Colòmbia ha tornat a ser millor que el Brasil, i ha tingut més oportunitats d'aconseguir el gol, tot i que ha començat amb imprecisions i sense control de la pilota al centre del camp.

Un gol al minut 25 de Neymar ha estat anul·lat per l'àrbitre del partit per fora de joc de Filipe Luis. Fins a aquest moment, el Brasil tocava millor la pilota, tenia més control, penetrava bé pels laterals i generava més perill perquè Colòmbia estava trencada al centre del camp. Però a poc a poc, l'equip cafeter ha començat a estirar-se amb Armero per l'esquerra i Zuñiga per la dreta i sobretot la gran tasca al centre del camp de Leao Rámirez, que ha fet que James Rodríguez i Cuadrado comencessin a mostrar la seva classe.

I així han arribat les oportunitats de gol de Colòmbia en els xuts des de fora de l'àrea de Cuadrado (min 22), Aldo Leao (min 35) i Zúñiga (min 38). Però ha estat Cuadrado al minut 42, en una jugada individual, qui ha estat més a prop del gol amb un xut potent que ha desviat a córner el porter brasiler Jefferson.

Després, al començament de la segona part, arribaria l'expulsió, sense sentit ni justificació, i així el final d'un partit que ja havia estat dolent i que després ha estat pitjor perquè els jugadors de tots dos equips s'han dedicat més a destruir que a construir. Però ha arribat la genialitat de Neymar, el millor del Brasil, i el triomf tornat a caure del costat de la selecció pentacampiona, que segueix sent el botxí de Colòmbia.