MUNDIAL

El Mundial de Rússia admet dèficit pressupostari

El president del comitè organitzador diu que serà un any "tens"

El president del comitè organitzador del Mundial de futbol de Rússia 2018, Vitali Mutko, ha reconegut que tenen dèficit pressupostari per a l'any que ve, a causa de la crisi econòmica que assola el país. "El pressupost per al 2015 ha estat aprovat. Hi ha un cert dèficit. L'any serà tens. Intentarem aconseguir algunes donacions" entre empreses estatals i privades, ha dit Mutko a la premsa local.

Mutko, ministre d'Esports, ha assegurat que la prioritat és celebrar al més alt nivell el sorteig de la fase de classificació mundialista que se celebrarà el 25 de juliol del 2015 al Palau de Constantí de Sant Petersburg.

Tampoc ha descartat una retallada de fins al 10 per cent de les despeses de la seva cartera, encara que ha negat que Rússia pugui renunciar a alguns dels tornejos internacionals que li han estat adjudicats. És el cas del Mundial de Natació del 2015, el Mundial d'Hoquei sobre Geld el 2016 i la Copa Confederacions de Futbol del 2017.

Recentment, el president rus, Vladímir Putin, havia garantit que Rússia no renunciarà en cap cas a l'organització del Mundial tot i que l'economia entrarà en recessió el 2015. "Cal organitzar competicions com el Campionat del Món de futbol, ja que la quantitat de nens que es dedicaran al futbol, augmentarà dràsticament", va dir Putin durant la seva conferència de premsa anual. Putin va destacar que la corresponent infraestructura esportiva, de transport i sanitària serà construïda en una desena de ciutats russes, com va ser en el cas de Sotxi, que va celebrar al febrer els Jocs Olímpics d'Hivern.