Futbol
Esports Futbol 28/03/2015

Rakitic s'estalvia l'últim quart d'hora d'un resolt Croàcia-Noruega (5-1)

El blaugrana, que ha participat en el segon gol, obra de Perisic, ha estat substituït al minut 75 de partit per Schildenfeld

El croat Pranjic aguanta la posició davant el noruec Skjelbred

BarcelonaCroàcia consolida el seu lideratge al grup H, després de derrotar 5-1 Noruega en el partit classificatori per a l'Eurocopa 2016. El combinat de Niko Kovac ha encarrilat el triomf ja al primer temps, al minut 30, quan Brozovic ha afusellat el porter noruec Nyland amb un potent xut després d'una llarga combinació local.

L'avantatge s'ha ampliat a través de Perisic que, després de fer una paret amb Rakitic al pic de l'àrea, s'ha inventat un xut amb rosca que ha tornat a superar Nyland. El 3-0 ha arribat poc després, al minut 64, obra d'Olic.

Noruega ha disposat d'un penal per retallar diferències però Elyounoussi ha xutat contra el pal. Tampoc ha servit per inquietar els croats que Ćorluka veiés la segona groga i fos expulsat a falta de quinze minuts. Ha sigut després, de fet, quan Kovac ha decidit substituir Rakitic, per donar entrada Schildenfeld. El blaugrana s'ha estalviat, doncs, l'últim quart d'un partit que ja estava resolt i que la seva selecció, a més, ha hagut de jugar amb un home menys. Ja sense Rakitic, al minut 81, Tettey ha premiat l'esforç visitant amb l'únic gol noruec, que de seguida ha tornat a neutralitzar Croàcia, a través de Schildenfeld. Sobre el temps afegit, Pranjic ha tingut temps fins i tot d'ampliar la golejada amb el cinquè, després d'un llarg atac. El madridista Modric, durant tota la setmana amb febre, ha completat els 90 minuts.