Esports Futbol 18/05/2016

El Sevilla no deixa que el Liverpool el destroni de l'Europa League (1-3)

Els andalusos capgiren el gol inicial de Sturridge en una gran segona meitat

Coke i Gameiro, autors dels gols del Sevilla a la final de l'Europa League

BarcelonaL’Europa League té un únic propietari i es diu Sevilla Futbol Club. El conjunt andalús ha aixecat a Basilea el seu tercer títol continental consecutiu –el seu cinquè en l’última dècada –després de capgirar la final i derrotar el Liverpool per 1-3. De res ha servit al conjunt anglès haver encarrilat el partit amb un golàs de Sturridge al minut 35, després de rematar amb l’exterior del peu una pilota a la creueta de l’àrea, perquè tota l’empenta d’un bon primer temps, se’ls ha ensorrat a la represa.

Literalment, a la represa, de fet. L’equip d’Unai Emery ha aprofitat la primera acció després del descans, la sacada d’inici, per traçar una gran jugada col·lectiva que ha accelerat Mariano Ferreira per la dreta i ha rematat Kevin Gameiro. El golejador francès ha fintat un desmarcatge en curt per sorprendre a l’esquena dels centrals i finalitzar sol a l’àrea petita.

L’1-1 ha donat ales a l’equip andalús i ha espantat el Liverpool, que ha perdut en pocs minuts tota l’energia que l’havia apropat a la sentència al primer temps. El Sevilla ha canviat de cara, s'ha començat a sentir més alliberat, menys tens que en l’inici del partit. Al minut 64, l’equip d’Unai Emery, en una altra gran combinació a base de parets a tres quarts de camp, ha perforat la porteria de Mignolet, gràcies a un xut impecable i col·locat de Coke. El capità sevillà s'ha avançat a tothom per impactar la pilota i situar l’1-2 en el marcador. Només sis minuts després, el mateix Coke ha posat més distància amb un tercer gol que ha fet embogir als sis mil aficionats que animaven a St. Jakob-Park, que han trigat en poder-lo celebrar, perquè el Liverpool reclamava un fora de joc que l’àrbitre no ha xiulat.

Faltaven vint minuts però el Sevilla ha sabut matar el partit perquè no passés gran cosa més fins al final. Els andalusos s'han defensat amb molta disciplina i, amb la pilota, han mantingut el control per frenar les embestides d’un Liverpool que ja no ha trobat la tecla.

La victòria donarà al Sevilla el dret de jugar la Champions l’any que ve (haurà de superar una ronda prèvia), i servirà d’empenta extra a quatre dies de la final de Copa contra el Barça.