ESPANYOL
Esports Futbol 18/07/2019

L'Stjarnan Garðabær, rival de l'Espanyol a l'Europa League

El conjunt islandès s'ha classificat tot i perdre el partit de tornada per 3-2 davant el Levadia

El Stjarnan Garðabær, rival de l'Espanyol a l'Europa League

BarcelonaL'Espanyol ha sabut el seu rival en la primera eliminatòria per accedir a l'Europa League. Serà l'Stjarnan Garðabær islandès que, tot i perdre a domicili davant el Levadia Tallin eslovè (3-2) en el partit de tornada, s'ha classificat gràcies al valor doble dels gols fora de casa (4-4 global). La diana de la classificació ha arribat en el minut 123 del partit, després que els dos equips forcessin la pròrroga al final dels 90 minuts amb el mateix resultat de l'anada. D'aquesta manera, el conjunt blanc-i-blau ja sap quin serà el seu primer escull en la tornada a Europa.

Dotze anys després, l'Espanyol tindrà l'oportunitat de formar part de la fase de grups de la segona competició europea. La primera pedra de l'il·lusionant camí s'haurà de començar a picar el dia 25 de juliol. Cornellà-El Prat acollirà el partit inaugural de l'eliminatòria que l'enfrontarà al combinat islandès, mentre que la tornada es disputarà l'1 d'agost a domicili. A priori es preveu un pas inicial aparentment fàcil, però des del club s'apel·la a l'esforç, la humilitat i el compromís per començar amb bon peu el trajecte.

L'equip islandès, fundat l'any 1960, és tradicionalment conegut per les esperpèntiques celebracions dels seus jugadors quan marquen un gol. Aquestes accions dels seus futbolistes van portar el club de la ciutat de Garðabær a la fama internacional. Amb un palmarès força pobre, el quadre dirigit per Rúnar Páll Sigmundsson ha participat en cinc de les últimes sis edicions de l'Europa League, sense aconseguir el premi de la classificació per a la fase de grups.