Futbol

La UEFA estudia deixar el Manchester City sense Lliga de Campions

El club nega les acusacions de suposades irregularitats financeres pel qual està investigat

Segons el 'New York Times', el Manchester City podria quedar exclòs de la Lliga de Campions 2020-21 per recomanació dels investigadors de la UEFA per suposades irregularitats financeres. La junta de control financer de l'organisme es va reunir fa dues setmanes a Nyon, on va arribar a la conclusió que el club anglès va enganyar els reguladors financers. L'última paraula la tindrà el cap de la investigació, l'ex primer ministre belga Yves Larterme, i encara que hi hagi càstig les sancions no serien efectives per a la temporada que ve.

Segons els expedients de la UEFA, el Manchester City ha comès incompliments del 'fair play' financer. Els dirigents del club anglès, però, reiteren que els seus comptes es troben dins del que marquen les normes. A diferència del cas del PSG, club al qual el TAS va donar la raó sobre el termini d'un nou expedient obert per la UEFA, el cas contra el Manchester City s'ajusta a dret i està presentat en temps i forma.

El City nega les acusacions

El club 'citizen', per la seva banda, ha fet un comunicat arran d'aquestes informacions en què afirma que "l'acusació d'irregularitats financeres és absolutament falsa" i expressa que la totalitat dels seus comptes estan publicats de forma completa. En el seu comunicat, el Manchester City també afirma que està "cooperant totalment i de bona fe amb la investigació en curs", i que ha donat proves a l'òrgan investigador de la UEFA.

Diumenge va revalidar la Premier

D'altra banda, Pep Guardiola va acabar diumenge per vuitena vegada una temporada mirant des de la banda com els seus jugadors guanyen la lliga. Per vuitena o novena vegada, si hi incloem el títol de campió de Tercera Divisió amb el Barça B. El Manchester City va guanyar la Premier League després d'imposar-se al Brighton & Hove Albion per 1-4 i va aixecar el seu sisè títol de lliga de la història. I per primera vegada n’ha guanyat dos de manera consecutiva. Feia deu anys que un guanyador de la Premier no revalidava el títol: l’última vegada va ser el Manchester United, el 2008 i el 2009.

Tot i la victòria del Liverpool per 2-0 sobre els Wolves, els de Pep Guardiola sumen 98 punts, un més que els 'red', que tanquen la temporada amb 97. És, per tant, el segon rècord de punts de la història de la Premier League, superat només pel mateix City la temporada 2017-2018, amb 100.