Futbol Femení
Esports Futbol 10/11/2013

El València femení fa un favor al Barça en una mala jornada per als altres tres catalans

L'equip xe, que se situa quart, ha derrotat 3-0 l'Athletic Club a Paterna i permet les blaugranes mantenir el liderat en solitari. Empat del Sant Gabriel i derrotes de l'Espanyol i el Llevant Les Planes

Ibarra intenta una centrada davant l'opisició de Salo

BarcelonaLa millor notícia de la jornada 9 de Primera Divisió femenina per als quatre equips catalans ha vingut de rebot, i en un partit que no l'implicava directament. El València ha derrotat 3-0 l'Athletic Club a Paterna, un resultat que permet el Barça femení, que ha ajornat el seu partit contra el Llevant per la disputa dels vuitens de final de la Champions davant el Zuric, seguir líder en solitari de la classificació. L'ex del Sant Gabriel Georgina Carreras ha obert el marcador i l'experiquita Mari Paz, amb dos gols més, ha confirmat el triomf de les valencianes, que es consoliden en la zona alta de la classificació.

Dels tres catalans que jugaven, només el Sant Gabriel ha sigut capaç de puntuar contra el Transportes Alcaine (2-2). Però ho ha fet gairebé de miracle i gràcies a un gol de Raquel Pinel a pocs minuts del final i de l'encert sota pals de Marina Marimon, decisiva per conservar un punt per a l'equip de Dani Limones. Baudet ha encetat el marcador en el primer minut de joc, però les aragoneses han capgirat el resultat a través de Natalia, de cap, i Ori, amb un xut a l'escaire.

No ha pogut mantenir la ratxa positiva l'Espanyol, que ha caigut a Coll de'n Rabassa contra el Collerenc (1-2). Les balears s'han posat per davant poc abans del descans, amb un gol de Mariona. La mitjapunta del 'Colle' ha sigut l'encarregada d'ampliar la renda a falta de vint minuts aprofitant una passada llarga. El gol final de Mapi León, de córner directe, no ha servit per evitar l'ensopegada de les noies de Santi García, que es mantenen en la zona baixa de la classificació.

Qui segueix sense trobar sensacions positives és el Llevant Les Planes, que ha sortit golejat de Madrid davant l'Atlètic (5-0) i continua en llocs de descens amb 4 punts. Les noies de Natalia Astrain, que afronten a partir d'ara una fase del calendari menys exigent després d'enfrontar-se als rivals més forts, han vist com un gol d'Amanda les posava per sota en el marcador ja al minut deu. Tot i resistir només un gol per sota fins al descans, a la represa ha arribat la golejada. Claudia, sorprenent una avançada Maria Ripoll des de tres quarts de camp, ha fet el 2-0 i, poc després, Paula ha sentenciat amb el tercer. Amb tot fet, Jade ha fet el quart després d'una assistència de Pisco, que ha tancat el resultat ja al temps afegit.