Futbol - UEFA Nations League
Esports Futbol 12/06/2022

Ansu Fati tanca el seu 'Erasmus' amb Luis Enrique sense jugar cap minut

L'atacant es troba en ple procés de recuperació de confiança i és l'únic blaugrana que no ha disputat cap minut

Luis Enrique donant instruccions i Ansu Fati a la banqueta

BarcelonaLuis Enrique ha deixat sense jugar Ansu Fati en els quatre partits corresponents a la UEFA Nations League que la selecció espanyola ha disputat els últims dies. Malgrat que aquest diumenge, en el triomf contra la República Txeca (2-0) a la Rosaleda (Màlaga), el combinat estatal es va avançar al primer temps i va ampliar la diferència a la segona part, el tècnic asturià tampoc va considerar oportú donar uns minuts a l'atacant blaugrana. Com ja va publicar l'ARA, l'hispanoguineà "està físicament recuperat" com mantenen al Barça, però Luis Enrique ha optat per la prudència màxima perquè el futbolista, després del calvari que ha viscut amb les lesions, es troba en un procés de recuperar la confiança en el seu cos. Amb tot, Ansu Fati iniciarà les vacances havent jugat alguns minuts en el tram final de la temporada amb el club blaugrana, però sense haver participat en cap partit amb la selecció espanyola.

Luis Enrique ja va explicar que no té "cap dubte" amb el nivell del jugador blaugrana, però que calia anar "a poc a poc i sense pressa" amb ell. Ni amb la baixa de Raúl de Tomás, que s'ha perdut els dos darrers partits per una infecció respiratòria, Ansu Fati ha jugat. El seleccionador espanyol ha aprofitat aquesta concentració per començar a integrar el futbolista amb vista al pròxim Mundial de Qatar, que se celebrarà de mitjans de novembre a mitjans de desembre. L'exentrenador blaugrana ja va definir que el retorn de l'hispanoguineà a una convocatòria amb la selecció espanyola s'havia de llegir com "un premi".

La selecció espanyola fa els deures

Amb Ansu Fati vivint el seu 'Erasmus' particular amb Luis Enrique sense disputar cap minut, un dels jugadors que més ha brillat és Gavi. El migcampista criat a La Masia ha sigut titular en tres dels quatre partits que ha disputat Espanya i ha marcat un gol. Ahir, contra la República Txeca, va entrar al minut 60, tornant a demostrar la seva qualitat i participant en el segon gol d'Espanya, en què Sarabia va aprofitar un rebuig després d'una rematada de Ferran Torres. A la primera meitat, el golejador havia sigut el migcampista del València en l'òrbita del Barça, Carlos Soler. Amb aquest triomf, sumat a la derrota de Portugal contra Suïssa (1-0), Espanya lidera amb un punt més que els portuguesos el seu grup de la UEFA Nations League.