FUTBOL
Esports Futbol 10/06/2018

L'Athletic Club dona suport al dret a decidir del poble basc

Han manifestat el seu posicionament a través de les xarxes socials

A.n.
1 min
L'Athletic Club dóna suport al dret a decidir del poble basc

BarcelonaL'Athletic Club de Bilbao ha mostrat el seu suport "a la reivindicació social del dret a decidir" a través de les xarxes socials mitjançant una piulada a Twitter amb una fotografia de la cadena humana celebrada aquest diumenge a Euskadi. La cadena ha estat de 202 quilòmetres i ha començat a Sant Sebastià i, passant per Bilbao, ha acabat a Vitòria.

La mobilització ha acabat davant del Parlament basc, on tingut el suport de la seva presidenta, Bakartxo Tejeria, i diferents càrrecs parlamentaris del seu partit, el PNB, i també d'EH Bildu. També han secundat la crida en favor del dret a l'autodeterminació el president del PNB, Andoni Ortuzar, els alcaldes de Sant Sebastià, Bilbao i Vitòria, i els diputats generals d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa, tots els de la formació nacionalista.

Els aficionats del Baskonia clamen "independència" al Palau

D'altra banda, aquest diumenge en la disputa del Barça Lassa - Kirolbet Baskonia al Palau Blaugrana, instants després d'acabar el partit, diversos aficionats bascos han cridat "Independència" juntament amb els grups d'animació blaugrana, sobretot, els Dracs. De fet, després de reclamar independència conjuntament, els Dracs han aplaudit els aficionats del Baskonia.

stats