Futbol
Esports Futbol 30/04/2021

L'Atlètic i el Madrid obren foc aquest dissabte

El Barça, abans del seu partit a Mestalla, espera que els equips madrilenys es deixin punts pel camí en plena disputa pel campionat

Quim Salvans
2 min
Zinedine Zidane durant el Reial Madrid - Chelsea.

BarcelonaNomés queden cinc jornades perquè conclogui la Lliga i els aspirants al títol ja no tenen marge d’error. La inesperada patacada del Barça contra el Granada obliga els blaugranes a estar pendents dels partits que disputaran l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid avui, un dia abans que els de Ronald Koeman visitin el València a Mestalla.

Malauradament per als interessos culers, tots dos conjunts tenen duels força assequibles. L’Atlètic de Madrid viatja fins a Elx (16.15 h, Movistar LaLiga) per enfrontar-se a un equip que es troba en posicions de descens. Diego Simeone només tindrà la baixa de Renan Lodi, que va patir unes molèsties en l’entrenament de dimecres. Les proves mèdiques han revelat que el lateral pateix una lesió muscular a la cuixa dreta, de manera que també podria ser dubte per al pròxim partit, contra el Barça.

El conjunt matalasser és el candidat al títol que més dubtes està generant en els últims partits. Després de la derrota a San Mamés en la darrer jornada, els jugadors del conjunt madrileny buscaran sobreposar-se als seus evidents problemes com a visitants. El líder de la competició només s’ha imposat en una de les seves últimes sis sortides. L’Elx, immers en la lluita per la permanència, vol aconseguir una victòria que els mantingui vius en la seva pugna per no perdre la categoria.

L'Osasuna ja va prendre punts al Madrid

Hores després que finalitzi el partit a l’estadi Martínez Valero, el Reial Madrid rebrà l’Osasuna a Valdebebas (21 h, Movistar LaLiga). El conjunt navarrès s’ha afanyat a fer la feina i té un coixí de deu punts respecte el descens. L’equip de Jagoba Arrasate és onzè i a la primera volta va arrencar un empat a l’equip de Zinedine Zidane (0-0).

La visita de dimecres a Stamford Bridge per lluitar per una plaça a la final de la Champions condiciona el conjunt blanc. La prioritat és la Lliga de Campions i això pot obligar Zidane a fer jugar a la Lliga futbolistes que tenen un paper secundari i a jugadors del planter. Els migcampistes Casemiro, Toni Kroos i Luka Modric, com també el brasiler Vinícius Jr., acumulen molts minuts a les cames. A més, Dani Carvajal s’ha sumat aquesta setmana a la llista de baixes després d’haver-se lesionat per enèsima vegada. La ratxa de 18 partits sense perdre ha entrat en una dinàmica que no serveix per guanyar títols. Els blancs, condicionats pel cansament i per les baixes, només han aconseguit un sol triomf en els seus últims cinc partits entre Lliga i Champions. Si l’Osasuna fan perdre punts al Reial Madrid, el Barça tornarà a dependre de si mateix.

stats