FUTBOL
Esports Futbol 26/06/2015

Blatter: "No he dimitit, he posat el meu càrrec en mans del congrés de la FIFA"

Les paraules del president de la FIFA han generat dubtes sobre la possibilitat que Blatter opti de nou al càrrec

Efe
1 min
Joseph Blatter / AFP

MadridEl suís Joseph Blatter, que des del dia 2 presideix la FIFA de forma interina fins a la celebració d'un congrés extraordinari en què se celebraran noves eleccions, ha assegurat aquest divendres que no ha dimitit, sinó que ha posat el seu "càrrec en mans del congrés".

Les paraules de Blatter, pronunciades en un acte al museu de la FIFA i recollides pel diari suís 'Blick', han generat dubtes sobre la possibilitat que el president de l'organització des de 1998 opti de nou al càrrec mentre segueixen en curs les investigacions als Estats Units i Suïssa per possibles casos de corrupció.

Totes dues investigacions, en què es van detenir catorze persones, entre les quals hi ha directius de la FIFA, es van conèixer just abans del congrés celebrat a finals de maig a Zuric, en el qual Blatter va ser reelegit per a un cinquè mandat després que el seu únic rival, el jordà Ali bin al-Hussein, es retirés després de perdre la primera votació.

Malgrat la seva reelecció, Blatter va decidir quatre dies després convocar un congrés extraordinari per celebrar de nou eleccions i va anunciar la seva renúncia al càrrec, tot i que fins llavors l'ocuparà de manera interina.

El proper 20 de juliol el comitè executiu de la FIFA celebrarà una reunió extraordinària per decidir la data del congrés en què se celebraran les eleccions i establirà i aprovarà l'agenda que se seguirà, uns comicis que se celebraran entre desembre de 2015 i febrer de 2016.

stats