FUTBOL
Esports Futbol 08/07/2019

El Brasil trenca la sequera de títols amb polèmica (3-1)

La 'canarinha' sentencia la final de la Copa Amèrica contra el Perú amb un penal assenyalat pel VAR

El Brasil ha guanyat la Copa Amèrica

BarcelonaLa selecció del Brasil era la gran favorita per endur-se la Copa Amèrica i ha fet bons els pronòstics. Però no per això la seva victòria contra el Perú (3-1) ha estat exempta de polèmica. La 'canarinha', tot i ser lleugerament superior a la gespa, ha sentenciat el títol amb un penal assenyalat pel VAR.

S'ha acabat al Brasil una sequera de 12 anys sense guanyar cap títol de seleccions. La Copa Amèrica ha arribat per a la 'canarinha' en l'edició en què el país brasiler organitzava la competició de seleccions de l'Amèrica del Sud.

Amb el suport incondicional del mític estadi de Maracanà, ple de goma gom, el Brasil s'ha avançat al primer quart d'hora gràcies a un gol d'Everton. El Perú, però, no s'ha donat per vençut i ha reaccionat igualant el partit. Igualant-lo en joc, però no al marcador, fins que l'àrbitre ha indicat un penal per mans de Thiago Silva. Tot i que la jugada semblava clara, el VAR ha manat al col·legiat que revisés l'acció. Les imatges, indiscutibles, han fet que el xilè Roberto Tobar no canviés d'opinió, i Guerrero ha empatat el partit.

Però a l'afegit el Brasil, després d'una gran jugada del blaugrana Arthur, que ha fet l'assistència, ha tornat a agafar avantatge gràcies a un bon xut de Gabriel Jesus des de la frontal.

El Perú no s'ha rendit i ha posat contra les cordes el Brasil a la segona part. Potser no amb ocasions molt clares, però sí aculant-lo i rondant la porteria d'Alisson. L'emoció s'ha mantingut fins al final, més fins i tot amb l'expulsió de Gabriel Jesus per doble groga.

Ara bé, quan els inques pressionaven per marcar el gol que forçaria la pròrroga ha arribat l'acció decisiva, una jugada braç amb braç entre Carlos Zambrano i Everton. L'àrbitre ha indicat la pena màxima i, tot i que l'acció no era gens clara, ha mantingut la decisió després de revisar el VAR. Des dels onze metres, Richarlison no ha fallat i ha sentenciat el partit, donant al Brasil la 'seva' Copa Amèrica.