FUTBOL
Esports  /  Futbol 03/02/2015

El president del CSD: "Només vull saber on són les factures dels milions d'euros destinats a la construcció de camps"

Miguel Cardenal diu a 'El Larguero' de la Cadena Ser que sap que Villar, president de la Federació Espanyola de Futbol, l'ha insultat en públic

Efe
3 min
Miguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports, a 'El Larguero' / CADENA SER

MadridMiguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports (CSD), ha demanat aquest dilluns la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que col·labori i que obri "les finestres" perquè els auditors puguin comprovar les possibles irregularitats que van trobar en la primera inspecció en els comptes de la gestió ordinària de l'organisme que presideix Ángel María Villar.

El secretari d'Estat per a l'Esport ha contestat aquest dilluns a 'El Larguero' de la Cadena Ser el comunicat que aquest dilluns ha emès la RFEF, en què acusava Cardenal de "no dir la veritat" perquè sempre ha complert amb la llei, i de cometre ingerències en la gestió de la federació. Cardenal, que ha demanat reiteradament que permetin que s'aclareixin completament els comptes de la Federació i que les "excepcions" que van trobar els auditors siguin inspeccionades, ha topat amb una dura resposta de la RFEF. No obstant això, vol dialogar amb Villar, a qui ha sol·licitat un debat públic per aclarir tots els problemes.

"És una cosa sorprenent i em sembla una cosa molt desafortunada i una mica repetitiva. Fa una acusació de la qual és difícil defensar-se. Que em diguin quines ingerències són. M'agradaria convidar a la RFEF a que tingui una trobada pública, per ràdio o televisió, i que pugui demanar-me comptes perquè jo pugui donar la meva versió i la gent faci el seu judici de valor. Si no, és una cosa gratuïta", ha assenyalat.

Cardenal ha explicat els punts importants del conflicte: "El tema es centra en dades objectives i no en relacions personals. Són dues coses. Hi ha uns expedients de reintegrament per uns camps de futbol i una subvenció que se li dóna des de fa molts anys, que és l'1 per cent de les travesses", ha dit. "I a la llum de les nombroses excepcions que l'auditor assenyala en l'auditoria de la Federació de l'exercici 2013, els hi hem demanat aclariments sobre alguns punts perquè ens sembla que tenim l'obligació de conèixer aquests particularitats", ha afegit.

Cardenal ha deixat clar que la Llei de l'Esport exigeix que s'auditi totes les federacions alhora i ha recordat que quan va arribar al càrrec hi havia 40 empreses per fer-ho, i ha destacat que ell va aconseguir que només una, BDL, fes tot el treball. "Si l'auditoria conté excepcions o informació que conviden a fer alguna precisió, convido que la Federació els aclareixi o que els ajudi a modificar alguna praxi". "El millor és que col·laborin, que obrin les finestres perquè es puguin comparar els aspectes que hi ha demanats. S'han fet deu auditories d'aquesta naturalesa, a equips de futbol i bàsquet, a altres federacions i l'únic cas amb els que tenim problemes és amb la federació de futbol i amb la de tennis".

Qüestionat per si obrirà un expedient a Villar en el cas que no vaig col·laborar amb el CSD, ha manifestat que no vol pronunciar-s'hi. A més, ha volgut deixar clar que no està "en una guerra" encara que té l'"obligació" de tenir la seva institució amb la mà estesa per a servir "exclusivament" a la llei. "Només vull saber on són les factures dels milions d'euros dels camps. Tot el que siguin insults és desviar el focus del que m'interessa. No contribuiré a una estratègia que confongui els ciutadans", ha avisat.

A més, ha informat que sap, per "persones" que van a les juntes directives de la RFEF, que Villar l'ha insultat: "Em diuen que ha utilitzat paraules que no cal utilitzar per a cap persona mai en una convocatòria pública com una junta de la Federació. No el tractaré pitjor per això, el tracto com es mereix i amb la llei".

Finalment, ha revelat que la Federació ja no compta amb ell per veure els partits de futbol de la selecció espanyola: "Des de fa uns mesos no em conviden, des que va començar tot això. Vaig anar al Mundial del Brasil, em van tractar molt bé, cap pega. Vaig estar en l'últim partit. Després ja no m'han convidat", ha conclòs.

stats