Champions League

El City de Guardiola s'emporta un bon botí del Santiago Bernabéu

Els anglesos van aconseguir un empat a tres davant el Reial Madrid a l'anada dels quarts de final de la Champions League

Pep Guardiola celebra amb Phil Foden el segon gol del Manchester City al Santiago Bernabéu.

BarcelonaEl partit va tenir dues pel·lícules: la dels primers 15 minuts i la de la resta de l’enfrontament. La primera la podria haver dirigit l’Iñárritu de Birdman. La segona, el Nolan d’Oppenheimer sense que cap dels dos equips aconseguís fabricar la bomba atòmica. En el minut 2 del partit d'anada dels quarts de final de la Champions League, Bernardo Silva va sorprendre tothom xutant directament a porteria una falta des de 25 metres orientada cap al lateral esquerre del terreny de joc. El més descol·locat de tots va ser Lunin, que va reaccionar tard i va posar la mà dreta amb una força insuficient per evitar el 0-1. Si aleshores algú va aprofitar per anar a la cuina a fer-se alguna cosa ràpida per sopar, quan va tornar li devia costar creure el que es va trobar a la televisió.

Al cap d'un quart d’hora de partit, el Reial Madrid ja guanyava per 2-1 i amenaçava amb el tercer. Però Foden i Gvardiol tenien guardades a la butxaca dues obres d’art que van executar en els minuts 66 i 71, que van posar el 2-3. L’anglès va enviar des de la frontal de l’àrea la pilota a l’escaire dret i el croat va fer el mateix amb l’escaire esquerre, cosa que va convertir la tasca d’anar a la cuina a fer el sopar en una quimera. Una altra meravella, ara del local Valverde amb una volea, va decretar les taules definitives.

Les transicions verinoses del Madrid

Gran part de la culpa de l’estil Iñárritu va ser dels de sempre: Vinícius i, sobretot, Rodrygo. Els brasilers van convertir cada pèrdua de pilota del Manchester City en un duel a vida o mort amb els defenses rivals. Així va arribar el segon gol del Madrid. Vinícius va regalar una pilota en profunditat a Rodrygo, que va guanyar Akanji per velocitat, va disminuir el ritme per xutar amb la cama dreta i l’intent va ser desviat pel mateix defensa suís, imparable per a Stefan Ortega. Dos minuts abans Camavinga havia fet empatar el partit gràcies a un altre rebot. En aquest cas, el seu xut des de fora de l’àrea el va desviar Rubén Dias. A partir d’aleshores, el Manchester City va abraçar el control de la pilota, però això no va suposar gaires problemes per al Reial Madrid fins al tram final de partit. Abans es va resguardar a prop de la seva porteria sense patir, esperant pacientment la seva oportunitat de sortir a córrer.

La sorpresa durant la prèvia del partit va ser la suplència d’un dels titularíssims del Manchester City, Kevin de Bruyne. En el seu lloc al mig del camp va entrar l’exmadridista Kovacic, un futbolista de contenció. A primera vista, va semblar una guardiolada. Però, poc després, es va saber que Guardiola no va prescindir del belga per iniciativa pròpia. La desaparició de Kevin de Bruyne del terreny de joc va ser causada per molèsties estomacals. Potser amb ell al terreny de joc el Manchester City hauria estat capaç de posar una mica més de seny a l'enfrontament. Difícilment aquesta qualitat arribarà dimecres vinent a la terra dels esbojarrats Oasis.