Les claus

Les 3 claus abans de l'Espanyol-Barça

Desplegar-se en relació a la pilota, atacar per fora i gestionar els espais són les armes de Rubi

Amb Rubi, l'Espanyol ha guanyat un 3% de possessió i remata entre 3 i 4 vegades més per partit que amb Quique Sánchez Flores. Ha aconseguit que aquesta millora ofensiva no castigui l'equilibri defensiu, al qual ho apostava tot el tècnic la temporada anterior. La dinàmica actual de resultat ha rebaixat l'eufòria que s'havia apoderat de Cornellà-El Prat, però, en la visita del Barça, la identitat de l'equip blanc-i-blau tornarà a ser la seva força principal.

Desplegar efectius a camp contrari

Els atacs de l'actual Espanyol impliquen molts jugadors. La idea de Rubi és desplegar els laterals perquè ocupin zones altes del camp rival. El triangle que formen Granero, Darder i Marc Roca fa consistent aquesta pujada, que també reuneix als carrils interiors Borja Iglesias i un segon atacant.

Que per fora s'hi situïn homes com Sergio García o Leo Baptistão busca, precisament, aquesta ànima de davanter en la figura de l'extrem. Contra el Barça, ser capaç d'allargar la fase ofensiva serà determinant.

Generar perill des de la centrada i la transició

Tot i que vol portar la iniciativa, Rubi està dotant l'equip d'eines perquè sigui com més versàtil millor. La tradició contracolpejadora continua donant molta energia a l'equip, que guanya temps amb Borja Iglesias i s'estira amb l'agilitat i qualitat de peces com Sergio García, Hernán Pérez o Baptistão. Piatti, menys protagonista, podria sorprendre per velocitat.

La transició ràpida apareix com el recurs més efectiu per acabar de sentenciar els partits encarrilats i podria ser l'arma principal si el Barça s'apodera de la possessió.

Si la gestió de la pilota va més repartida, les accions per fora poden fer mal als blaugranes, que no estan defensant especialment bé les accions de centrada a l'àrea. Darder, sumant-se als tres atacants, afegeix perill a les accions blanc-i-blaves.

Una Roca defensiva

Marc Roca és un dels noms propis de l'Espanyol de Rubi però sovint se li destaca la seva visió i gestió del joc en la sortida de pilota. Com a base de l'atac. La seva aportació ofensiva és inqüestionable, però en el que més està brillant el migcentre blanc-i-blau és en les seves vigilàncies defensives.

Tanca bé els espais interiors amb els centrals per dominar les centrades del rival i cuidar els espais a l'esquena dels interiors. La zona Messi trobarà els ulls i les cames de Roca, que són el primer filtre per al tàndem David López - Mario Hermoso.