RCD ESPANYOL
Esports 05/11/2014

Joan Collet respon a les acusacions per impagaments de l'Ajuntament de Cornellà

L'equip blanc i blau té un deute d'1.400.000 euros, segons publica el digital 'La premsa del Baix'

Ara
2 min
L'estadi de l'Espanyol

BarcelonaJoan Collet, president de l'Espanyol, ha respost aquest dimarts en un comunicat a la web del club a les declaracions que Antonio Martínez Flor, Tinent d'Alcalde i Regidor Delegat de l'àrea de Política Territorial i Seguretat de Cornellà, ha realitzat al digital 'La premsa del Baix'. Segons el diari, l'Espanyol té un deute de 1.400.000 euros amb l'Ajuntament de Cornellà i no ha realitzat el pagament al consistori pels impostos municipals (IBI i IAE) dels darrers anys.

"S'ha posat en coneixement de la Diputació de Barcelona aquesta situació de no pagament perquè es pugui cobrar el deute, que és la via normal per gestionar això", ha confirmat Antonio Martínez. A més a més, el tinent alcalde de Cornellà també ha volgut aclarir les possibles informacions que afirmaven que l'Ajuntament eixugaria el deute de l'Espanyol gràcies a la cessió que el club va fer de les seves instal·lacions a la UE Cornellà, afirmant que és il·legal que "es pugui descomptar del deute que té el club amb el consistori del cost que representa obrir el camp de L'Espanyol perquè es pugui jugar la Copa del Rei".

Collet s'ha mostrat molt sorprès en el comunicat que ha emès a la web del club. "Portem les últimes setmanes parlant", ha comentat el president, que també ha lamentat que les declaracions hagin arribat després del partit entre el Cornellà i el Reial Madrid, "en el qual l'Espanyol va obrir les seves portes perquè se celebrés aquest esdeveniment".

El president de l'Espanyol ha reconegut que el club tracta amb l'Ajuntament el pagament no satisfet de diferents impostos, però ha assegurat que lamenta que Antonio Martínez Flor només hagi aclarit una part de les negociacions, ja que el club blanc i blau està tractant amb el consistori "temes referents a l'urbanització" de l'Estadi i pels quals "es creu amb el deure de demanar més de 2 milions d'euros a l'Ajuntament de Cornellà". Collet ha reiterat que al club mai se li hagués ocorregut parlar en públic d'aquests temes i que per això estava negociant en privat.

Collet també ha remarcat les despeses de 100.000 euros per temporada que té el club en concepte de seguretat i dispositius els dies de partit, les quals l'Espanyol afronta totalment pel bé exclusiu dels seus veïns i de la ciutat, tot i no tenir-ne cap obligació. El màxim dirigent del club blanc i blau ha insistit que manté la voluntat de seguir negociant amb l'ajuntament, ja que segons ha afirmat, Cornellà i l’Espanyol “es necessiten".

stats