Lliga de Campions
Esports Futbol 05/04/2016

El Bayern dóna el primer cop però deixa viu el Benfica (1-0)

Un gol de cap d’Arturo Vidal a centrada del valencià Bernat als dos minuts ha obert el cel per al conjunt de Pep Guardiola

Isaac Lluch
Pep Guardiola

MunicQui colpeja primer, colpeja dos cops. El Bayern va donar un pas important per encarrilar l’accés a les semifinals de la Lliga de Campions després de doblegar (1-0) un compacte Benfica, que, això sí, es va deixar sorprendre de seguida i va anar tot el temps al darrera al marcador.

Un gol de cap d’Arturo Vidal a centrada del valencià Bernat als dos minuts va obrir el cel per al conjunt de Pep Guardiola. El partit va tenir, però, molt de mundà, molt de guanyar-s’ho tot amb suor i feixuc treball. La línia defensiva i la de migcampistes del Benfica estaven gairebé enganxades amb pega. El joc entre línies era pràcticament missió impossible, així que el pla de l’equip de Guardiola va passar per projectar moltes pilotes en diagonal, molts canvis d’orientació, per sacsejar la tremendament ordenada defensa portuguesa. La idea era moure la pilota de banda a banda per intentar trobar forats en la basculació de l’equip de Rui Vitória. Ribéry, a l’extrem esquerre, va estar molt actiu i persistent. En banda contrària, a Douglas Costa, en canvi, li va costar combinar determinació i inspiració.

La pressió del Bayern va ser molt efectiva, així que el Benfica no es va sentir mai còmode i pràcticament no va ni poder rematar a porteria durant el primer temps. Abans del descans, Müller i de nou Vidal de cap, van tenir una altra clara ocasió.

A la represa, el Bayern va continuar dominant però el Benfica va amenaçar més amb una acció individual de Jonas i una doble ocasió del mateix davanter i Mitroglu. El partit va estar ben viu fins al final. Lewandowski i Ribéry van poder augmentar la renda, però sobretot el polonès va fallar massa i tot ja va quedar pendent per al partit de la setmana que ve a Lisboa.