Futbol
Esports Futbol 02/01/2013

Catalunya s'estrena a Cornellà-El Prat amb un empat contra Nigèria (1-1)

Un total de 27.234 espectadors han presenciat en directe un entretingut partit en què l'equip africà ha anat de menys a més

Joan Verdú evita l'entrada d'un rival

BarcelonaCatalunya s'ha estrenat a Cornellà-El Prat amb un empat contra Nigèria (1-1). Tot i el greu col·lapse circulatori que s'ha format per accedir al recinte, un total de 27.234 espectadors han presenciat el partit en directe.

La selecció catalana, que ha començat amb Kiko Casilla, Marc Bartra, Joan Capdevila, Gerard Piqué, Carles Puyol, Xavi Hernández, Víctor Sánchez, Sergio Garcia, Sergio González, Joan Verdú i Bojan, s'ha avançat al minut 3, quan Sergio González ha marcat de penal. El futbolista, que ha tornat a posar-se les botes per primera vegada des que es va retirar, ha estat substituït uns minuts més tard per Álvaro Vázquez. El combinat de Johan Cruyff ha sabut dominar el partit gràcies a les passades de futbolistes com Xavi i Verdú, i a les accions per la banda de Bojan, que ha rebut el premi al millor jugador de l'enfrontament.

Just abans del descans, Carles Puyol ha rebut un cop de colze a la cella. El defensa del Barça, que ha sagnat visiblement, ha estat substituït per Martín Montoya. Catalunya ha aprofitat la mitja part per fer alguns canvis més. Jordi Codina, Jordi Amat, Jordi Alba, Sergio Busquets, Sergio Tejera, Sergi Roberto, Cristian Tello, Jonathan Soriano i Piti s'han incorporat al partit.

Nigèria ha anat de menys a més i ha millorat molt a la segona meitat, quan ha posat en joc els seus futbolistes més coneguts. L'equip africà ha empatat el partit gràcies a un gol de Dike Bright.

Marc Barta ha jugat els últims minuts del partit amb una sobrecàrrega muscular. Catalunya ha buscat el gol de la victòria en una recta final en què no s'ha mostrat encertada. Cristian Tello ha tingut la millor oportunitat quan faltava un minut pel final.

Catalunya, 1: Casilla (Codina, min.46); Bartra, Puyol (Montoya, min.45), Piqué (Jordi Amat, min.46), Capdevila (Jordi Alba, min.46), Víctor Sánchez (Sergio Buquets, min.46) Xavi (Tejera, min.46), Sergio González (Álvaro Vázquez, min.12 -Sergi Roberto, min.46), Verdú (Tello, min.46), Bojan (Jonathan Soriano, min.46) i Sergio García (Piti, min.46).

Nigèria, 1: Chigozie; Godfrey, Francis, Ogude (Raheem, min.66), Solomon (Musa, min.51), Azubuike, Brown, Bright (Kenneth, min.56), Ejike (Emmanuel, min.60), Ogenyi i Sunday (Uche, min.60).

Gols: 1-0: Sergio González, min.3 (p). 1-1: Dike Bright, min.55.

Àrbitre: Xavier Estrada (Col·legi català). Sense amonestats.

Incidències: Partit amistós entre Catalunya i Nigèria, últim de Johan Cruyff com a seleccionador del combinat català, disputat a l'estadi de Cornellà-el Prat davant de 27.234 espectadors.