Futbol
Esports Futbol 18/11/2014

Cruel estrena de Kiko Casilla en la derrota de 'la roja' a Vigo (0-1)

Un xut ras i col·locat de Kross al minut 89 s'enverina amb un bot que supera l'estirada del porter de l'Espanyol

BarcelonaQuan faltava mitja hora per acabar el partit, Vicente del Bosque ha enviat Kiko Casilla a escalfar-se a la banda. El porter de l’Espanyol, abrigat amb l’anorac impermeable i un pitrall d’un color verd militar, ha començat a fer exercicis de mobilitat articular per agafar temperatura i baixar els nervis del debut. Després de quinze minuts de posada a punt i diverses convocatòries amb la selecció espanyola, el d’Alcover ha tornat a la banqueta per treure’s la roba d’abric i posar-se els guants. I al minut 77 ha viscut oficialment el seu debut com a internacional. Un debut cruel, amarg. Només entrar, ha hagut de volar per evitar el gol alemany, en un avís del que li arribaria al minut 89, quan una canonada rasa de Kroos s’enverinaria amb un bot al qual l’estirada Casilla no ha trobat resposta. Ha sigut el cop que ha trencat l’empat a zero contra l’actual campiona del món després d’un duel poc espectacular i passat per aigua. Molta aigua.

El partit ha començat sota una pluja ferotge que mai ha cessat a Vigo. L’afició que omplia l’estadi de Balaídos, protegint-se com podia dels 'chuzos de punta', ha intentat il·lusionar-se amb cada acció de Nolito, la seva estrella al Celta, que ha acabat ovacionat després de viure, també, el seu debut amb la roja. L’ex delBarça, de fet, ha sigut un dels jugadors més destacats d’un partit un pèl insípid, només desencallat pel desig omnipresent d’un Isco endolladíssim entre línies –però que ha acabat acusant el desgast sota la pluja–, i de la insistència en punta de Morata, que ha buscat desmarcatges i ruptures constants. La solidesa defensiva ha semblat ser la prioritat de les dues seleccions.

Poc desgast dels blaugranes

Del Bosque ha fet proves per seguir amb la regeneració de la selecció espanyola. Piqué i Busquets han sigut titulars i han disputat 45 minuts, els mateixos que Bartra, que ha entrat pel central barceloní al descans. Pedro ha sigut l’altre blaugrana amb minuts (15) i ha tingut l’1-0 a les seves botes amb un xut des de l’esquerra. JordiAlba no ha jugat.