FUTBOL
Esports 05/06/2015

La Lliga de Futbol Professional (LFP) confirma el descens administratiu de l'Elx

Per aquest motiu l'Eibar, que va acabar la Lliga en la primera plaça que marca el descens, seguiria a la màxima categoria del futbol estatal

Ferran Mitjà
1 min
Jonathas s'escapa de Trujillo durant l'Elx-Almeria

BarcelonaLa Lliga de Futbol Professional (LFP) ha emès un comunicat a través del seu portal web en el qual explica que l'Elx serà equip de la Segona Divisió. Per tant, l'Eibar, l'últim equip que marcava el descens al final de la Lliga, seguiria sent equip de Primera. "El Jutge de Disciplina Social, seguint la proposta de resolució evacuada per l'instructor de l'expedient, ha acordat imposar a l'Elx la sanció de descens de categoria en existir reincidència en els seus procediments", ha explicat el comunicat que, a més a més, valora l'actuació del club amb "infraccions molt greus".

A part de perdre la categoria, el club valencià s'haurà de rascar la butxaca, i és que la sanció va més enllà dels termes esportius i el jutge ha imposat una multa econòmica a l'Elx: "Igualment la resolució imposa a l'Elx una multa, com a sanció accessòria, per un import de 180.303,63 euros", afirma el comunicat de la LFP. A part, la Lliga s'ha encarregat també de recordar que l'Elx encara manté un deute amb l'Agència Tributària, que "no està ni abonada, ni aplaçada, ni garantida".

D'aquesta manera el club beneficiat pel descens administratiu del conjunt il·licità seria l'Eibar, que podria recuperar la plaça d'equip de Primera que va perdre fa dues setmanes, confirmant el seu descens en l'última jornada del campionat de la regularitat. Ara, però, amb la sanció a l'Elx, els bascos podrien mantenir-se un any més a la màxima categoria del futbol estatal.

stats