Esports Futbol 20/05/2021

Enzo Pérez: el migcampista reconvertit a porter per un brot de covid al seu equip

River Plate fa història i guanya un partit sense suplents i amb l'exjugador del València CF a la porteria

Quim Salvans
2 min
Enzo Pérez refusa una pilota contra Santa Fe.

BarcelonaSi fa uns anys algú ens digués que el futur de l'esport passaria per una situació tan exòtica, tots ens posaríem les mans al cap. El coronavirus ha protagonitzat una nova història extravagant, com si es tractés d'un episodi de Black mirror, que sobrepassa el límit del que és incomprensible.

L'epidèmia va deixar un total de vint contagis a la plantilla de River Plate abans del seu partit de la Copa Libertadores contra l'Independiente Santa Fe. Sense porters ni suplents, l'equip argentí va haver d'aferrar-se a l'èpica per emportar-se una de les victòries més meritòries de la seva història (2-1).

Per prevenir situacions com aquesta, la federació sud-americana (Conmebol) va oferir als equips a l'inici de la temporada la possibilitat d'inscriure 50 jugadors per equip a la Libertadores. En aquell moment, Marcelo Gallardo, entrenador de River Plate, erròniament va rebutjar la proposta. "Jo treballo amb un grup professional de no més de 30 jugadors i no donaré falses il·lusions als juvenils", va dir al mes de setembre. El tècnic argentí esperava que, en el cas d'un contagi massiu, el seu equip no acabaria jugant perquè "no es podria competir en condicions normals per culpa de la pandèmia". A contratemps, i en una situació d'infortuni, River va provar d'inscriure els joves de la casa per disputar el partit contra Santa Fe. La Conmebol, però, va fer valdre el seu protocol d'aquesta temporada atípica i va rebutjar la proposta: "Se li va donar a River la possibilitat d'inscriure 50 jugadors i només en va registrar 32".

L'absència d'efectius a la porteria va fer que el migcampista Enzo Pérez es posés els guants i defensés els tres pals del seu equip. L'exjugador del València no només va haver d'afrontar un repte majúscul, sinó que va fer-ho lesionat. Un problema als isquiotibials drets va augmentar la tensió entre els membres dels millonarios. A última hora, Gallardo i l'equip mèdic van decidir que, malgrat el risc que la lesió anés a més, el company de selecció de Leo Messi podria defensar la porteria de l'equip de Buenos Aires.

El partit va començar de la millor manera possible per a Enzo Pérez. Als sis minuts, el seu equip ja guanyava 2 a 0, fet que va provocar un sospir de tranquil·litat al de Mendoza, que va celebrar els gols del seu equip apassionadament. La inexperiència feia que Pérez enviés pilotes a córner quan anaven clarament fora dels tres pals i cedia els serveis de porteria als centrals –més acostumats a fer passades llargues que ell–. Santa Fe volia aprofitar la vulnerabilitat de River llançant constantment des de fora l'àrea per agafar desprevingut el porter, però no va aconseguir marcar fins al minut 73, en una jugada una mica més elaborada.

A l'acabar el partit, el futbolista de 35 anys va córrer cap a Marcelo Gallardo per abraçar-lo emotivament. Tot seguit, els seus companys van sumar-s'hi, en un mar d'emocions que inundava El Monumental. "Vull destacar el cor que han posat els futbolistes que han jugat. Estem molt contents i emocionats d'això que hem aconseguit. No era normal, jugar en aquestes condicions. Hem tret un somriure a la gent en una nit màgica", deia el protagonista d'una nit històrica per al futbol sud-americà.

stats