Futbol femení
Esports Futbol 18/06/2015

Espanya perd 1-2 contra Corea del Sud i s’acomiada abans d’hora del Mundial de Canadà

La ‘roja’ desaprofita l’avantatge del gol inicial de Vero Boquete en una fluixa segona meitat que l’enviarà a casa amb dues derrotes i un empat

Virginia Torrecilla i Irene Paredes intenten prendre la pilota a Park Eun-Sun / GETTY

BarcelonaEspanya no podrà jugar un quart partit al Mundial de Canadà. La selecció femenina que dirigeix Nacho Quereda s’acomiada de la seva primera participació internacional després de perdre 1-2 contra Corea del Sud, en l’últim partit de la fase de grups. Espanya necessitava una victòria, o un empat amb una derrota paral·lela de Costa Rica davant Brasil, però el resultat anul·la qualsevol possibilitat d’allargar el somni de ‘la roja’, que quedarà última del grup E amb només un punt al caseller. El cop, a més, ha sigut especialment dolorós perquè la decisiva última jornada ha començat bé per als interessos espanyols.

Decidida a tancar la classificació per la via directa, sense haver d’esperar a la carambola que també li donava l’accés als vuitens, la selecció espanyola ha sortit amb ganes d’arraconar Corea del Sud. Però aquesta empenta, al principi, s’ha traduït en un punt d’impaciència, de precipitació, que ha convertit l’atac de ‘la roja’ en una acumulació de passades llargues i centrades a l’àrea poc concretes. Pressió agressiva, sí, i intensitat alta a tres quarts de camp rival, però poca claredat d’idees.

Corea s’ho mirava des de l’ordre, però amb una distància entre línies que feia possible una còmoda possessió espanyola, a partir de la qual l’equip de Nacho Quereda ha anat avançant metres sense gaire oposició. Ha sigut a la mitja hora de joc, després d’algun xut molt desviat, quan s’ha obert el marcador, gràcies a l’encert de Vero Boquete en rematar una genial assistència enrere de Marta Corredera, que havia arribat fins a la línia de fons per l’esquerra.

El gol ha aclarit algunes idees, però a la represa, com havia passat contra Brasil, l’equip ha perdut part de la seva solidesa, fet que ha aprofitat Corea per guanyar metres i treure’s de sobre la sensació de ser dominada. Defensivament, Espanya s’ha anat esquerdant, habilitant entrades exteriors del conjunt asiàtic. De fet, als vuit minuts del segon temps ha arribat el gol de l’empat coreà, a través de Cho So-Hyun, que amb el cap ha rematat una centrada per la dreta.

L’1-1 ha obligat a despertar Espanya. S’han precipitat els canvis (primer Meseguer per Vicky, després Sonia per Natalia i per últim, Erika per Corredera) per buscar la reacció, perquè Espanya necessitava el triomf si, en l’altre partit del grup, Brasil no marcava contra Costa Rica.

Amb més cor que cap, les de Quereda han buscat inquietar la portera Kim Jung-Mi, però gairebé totes les accions han mort en xuts fora dels tres pals, en conduccions abusives o en imprecisos controls. De res ha servit la lluita, el desig. L’equip no ha trobat mai el to, mai la dinàmica. En canvi, Corea estava decidida a explotar el seu camí, que havia trobat especialment per la banda dreta. I així, a tretze minuts del final, Kim Soo-Yun ha improvisat una centrada-xut que la portera Ainhoa s’ha empassat. L'1-2 ha glaçat els ànims, ha enfonsat el pla –si n’hi havia– i ho ha deixat tot en mans d’alguna heroïcitat. I, tot i buscar-la fins al final, amb un travesser de Sonia en l'última falta del partit, no ha arribat, condemnant Espanya a una eliminació dura i precipitada en la seva primera participació en un Mundial.