Futbol Femení
Esports Futbol 10/06/2015

Espanya no passa de l'empat davant Costa Rica en el seu debut al Mundial (1-1)

Les centreamericanes neutralitzen se seguida el matiner gol de Vicky Losada i frustren les esperances de 'la roja' en la seva estrena internacional

Torrejón lluita una pilota amb Venegas / EF

BarcelonaEspanya no ha pogut passar de l'empat a un gol davant Costa Rica, en el primer partit de la selecció femenina en un Mundial. L'estrena a Canadà ha de posar-se en el context històric que mereix, però ha tingut menys força de l'esperada. Que les centreamericanes neutralitzessin de seguida el matiner gol de Vicky al quart d'hora de joc, ha acabat frustrant les il·lusions d'un combinat que no ha pogut aprofitar cap de les seves ocasions finals per desfer l'empat. Ara, les espanyoles s'hauran de jugar l'accés a vuitens contra Brasil i Corea del Sur, les altres convidades del grup E.

L'expectació abans del debut era màxima i l'alineació, experimental, ha respost a aquesta expectació. Ignacio Quereda ha sorprès amb un onze molt ofensiu, sense la migcentre que havia liderat l'evolució de l'equip entre l'Euro 2012 i l'actual Mundial, Virginia Torrecilla. Tampoc hi havia la línia defensiva habitual ni l'estructura més freqüent en atac, amb la davantera Natalia ubicada en banda dreta i sense Marta Corredera. Moltes cares noves, moltes jugadores ocupant posicions relativament noves. Amb tot, els primers minuts del partit han avançat sense que passés gaire cosa. El joc era poc fluid, les jugades s'acabaven massa ràpid, mortes en un excés de joc directe. Però als tretze minuts de joc, Espanya ha aconseguit obrir la llauna. Després d'un córner que es pica en curt, Sonia connecta amb Vicky dins l'àrea, perquè l'exblaugrana es regiri (amb un control magistral amb l'exterior del peu) i remati col·locat, inabastable per a la porteria. 1-0 i l'alegria, l'alegria d'haver marcat el primer gol en un campionat internacional.

Però la il·lusió s'ha trencat en la següent acció. Costa Rica ha pogut empatar només un minut després, amb una gran combinació per la banda esquerra que acaba amb una passada enrere que ningú pot refusar. Raquel Rodríguez entra sola i remata a plaer. 1-1. Gerro d'aigua freda. Molt freda.

Ha costat refer-se d'aquest cop. De fet, la selecció espanyola no trobat el to en tot el primer temps, que ha continuat amb aquella sensació de descontrol, de falta d'estabilitat. L'equip no ha trobat el ritme de joc necessari, tot i dominar clarament la possessió. Però l'estructura col·lectiva no era bona, no es tenia sensació de perill.

Després d'un primer temps que ha mort sense res més que frustració, la segona meitat ha arrencat amb millors sensacions, amb un parell d'aproximacions espanyoles que auguraven la reacció. Però Sonia, amb un xut amb l'exterior massa desviat, ha desaprofitat la millor ocasió. L'entrada de Ruth per Celia ha enviat Torrejón al lateral i, posteriorment, ha entrat Corredera per Sonia per guanyar profunditat. L'equip ha tingut una mica més de presència a camp rival, ha millorat el seu rendiment.

A set minuts del final, Priscila ha entrat per Jenni per gastar l'últim cartutx espanyol. La potència de la matalassera ha generat una ocasió per a Vicky, però la portera Dinnia Díaz ha refusat el xut que es colava per l'escaire. Tampoc Natalia, amb un remat massa desviat, ha encertat per fer el 2-1. Al final, el matx ha acabat sense més ocasions, i amb una sensació frustrant per al combinat espanyol, que ha despertat massa tard en el partit en què més opcions tenia.