Esports Futbol 27/01/2016

Duarte: "Estic encantat de ser el primer fitxatge de l'era Chen Yansheng"

El conseller responsable de l'àrea esportiva, Ramon Robert, ha explicat que la nova política del club passa per tenir el 100% de la propietat dels jugadors que es fitxin a partir d'ara

Roger Requena
4 min
Oscar Duarte, nou jugador de l'Espanyol

Cornellà de Llobregat"Vull agrair a déu i a Mr. Chen per tenir-me en compte en aquest nou projecte, tan de bo tot surti bé i puguem formar un projecte competitiu". Així ha iniciat el costa-riqueny Óscar Duarte la seva presentació com a nou central de l'Espanyol. "Des que vaig arribar a Europa, vaig començar a jugar des del primer partit. Estic llest per jugar quan l'entrenador ho consideri", ha explicat Duarte, que aquest mateix dimecres ha completat la primera sessió d'entrenaments juntament amb la resta de grup, i que ha presentat la seva candidatura per a poder jugar aquest mateix cap de setmana al Santiago Bernabéu.

Acompanyat del nou responsable de la comissió esportiva en el consell d'administració, el també conseller delegat, Ramon Robert, i amb un posat elegant, el ja exjugador del Bruges s'ha definit com "un jugador intel·ligent, m'agrada jugar la pilota i sortir de darrere, sóc fort i també vaig bé per alt". Duarte, que firma fins el 30 de juny del 2019, costarà al club 1,15 milions i tindrà una clàusula de 15 milions. Les dades facilitades, que constitueixen un exemple de transparència, responen a la nova política del club de fer públiques algunes xifres de les transaccions de jugadors per tal que les coneguin els accionistes de Rastar, a qui l'empresa, que cotitza a la borsa xinesa, ha de rendir comptes.

"Els nous propietaris m'han explicat el projecte, estic convençut del que volen com a club", ha comentat Duarte, que s'ha mostrat "encantat" de ser el primer jugador que incorpora l'Espanyol amb Chen Yansheng com a nou propietari. "Ja hem parlat amb el Rubén Duarte que a mi em diguin Óscar", ha bromejat el central, preguntat per la coincidència de cognoms. El costa-riqueny també ha reconegut que ha parlat amb el seu excompany al Bruges, Víctor Vázquez, sobre el seu nou club i ciutat on viurà els propers anys.

Adquirir la totalitat de la propietat

Absent l'encara director esportiu Òscar Perarnau, a qui la feina en aquest mercat de fitxatges ha impedit ser en la presentació de Duarte, ha estat Robert qui ha explicat implantaran una nova política del club en matèria d'incorporacions amb Chen Yansheng: "Hi poden haver cessions i compres, però ens assegurarem que el club tingui el 100% de la propietat dels jugadors fitxats".

Aquest canvi en la política de fitxatges significarà un pas endavant per l'Espanyol, que el curs passat va traspassar diversos jugadors com Kiko Casilla, Cristhian Stuani o Eric Bailly rebent només una petita part del cost total amb què es va xifrar la venta. En l'actualitat, el club posseeix el 30% de Caicedo (ampliable al 70%, la resta la domina el propi jugador), i el 50% de Gerard Moreno, per a qui l'Espanyol va pagar 1,3 milions al Vila-real. En cas que el vengui, l'Espanyol n'ingressaria només la meitat, però si no el traspassa, el club blanc-i-blau hauria de comprar un 30% més addicional, pel que n'acabaria pagant prop de 2,1 milions en total.

Robert també ha confirmat alguns dels pròxims moviments del club, com ara la sortida de Bardi -es podria tancar aquesta mateixa tarda-, que marxarà cedit al Frosinone italià. En el seu lloc arribaria el porter lituà de 28 anys Giedrius Arlauskis, que arribaria cedit amb una opció de compra procedent del Watford anglès. Més propera sembla la desvinculació del club de Thievy Bifouma, davanter actualment cedit al Granada i a qui l'Espanyol vol traspassar. Compta amb ofertes d'Anglaterra, que el podria comprar per poc més d'un milió d'euros.

L'arribada de nous jugadors, però, estarà sempre condicionada per les sortides que hi pugui haver: "Hi ha moltes variables en joc, donat que hi ha fitxes cobertes, i perquè entrin nous jugadors, n'han de sortir altres. Tenim possibles entrades i sortides", ha comentat, deixant oberta la porta a incorporar noms com el davanter Andrei Ivan, una opció que s'ha refredat en les últimes hores a causa de l'interès de l'Steaua de Bucarest. Robert ha confirmat que el club "ha preguntat per la situació del jugador", però ha deixat clar que les úniques negociacions avançades eren les de Duarte i Arlauskis. La resta de moviments, queden "oberts" a les possibilitats que ofereixi el mercat.

El conseller també ha reconegut que el club està estudiant algunes propostes per Felipe Caicedo, encara que ha deixat clar que la voluntat de l'Espanyol i del jugador és mantenir el vincle actual. "Hem parlat amb ell i seguirem parlant, però volem que sigui una peça fonamental per l'equip", ha insistit.

Preguntat per si el club ja havia escollit el relleu d'Òscar Perarnau al front de la direcció esportiva, Robert ha negat que el club ja tingui tancat cap nom, i ha aplaçat aquesta decisió a "un cop es tanqui el mercat, abans hem de fer front a una setmana crucial i molt intensa".

Raillo, a la Ponferradina

A la presentació del central costa-riqueny l'ha acompanyat un comiat en la mateixa línia, el del jove Antonio Raillo, que s'ha acomiadat aquest matí dels seus companys al vestidor de l'Espanyol. L'andalús marxarà cedit a la Ponferradina fins a final de temporada. El cordobès havia jugat les últimes dues temporades a l'Espanyol B, i encara que aquest curs va començar jugant com a titular, va acabar cedint el seu lloc en detriment d'Enzo Roco, qui li va guanyar la partida.

En total, aquesta temporada Raillo ha disputat quatre partits de Lliga i dos de Copa del Rei amb el primer equip blanc-i-blau. El club l'ha cedit perquè considera que pot ser un actiu de futur, pel que la fórmula de desprendre's de Raillo ha estat a través d'una cessió.

stats