Espanyol
Esports Futbol 07/02/2014

Un Espanyol rabiós i amb deu pot amb un Granada covard (1-0)

Héctor Moreno, de cap, dóna el triomf als periquitos, que juguen més d'una hora amb deu per l'expulsió de Víctor Álvarez

Cornellà de LlobregatL'Espanyol ha sumat un triomf vital per la mínima contra el Granada després de més d’una hora de jugar amb un futbolista menys per una injusta expulsió de Víctor Álvarez. L’estratègia i la potència aèria d’Héctor Moreno han desencallat el matx a deu minuts del final per regalar un cap de setmana tranquil als periquitos.

Abans de l’expulsió -i després, de fet-, el partit ha sigut ensopit, espès.Ni l’Espanyol ni el Granada han sigut capaços d’engrescar l’afició, gelada i desesperada a cada errada del seu equip. Els blanc-i-blaus han tingut problemes en la circulació de la pilota i han atacat desordenadament, gairebé sense voler. Stuani, el més actiu per la dreta, ha intentat despertar el seu equip amb centrades perilloses a l’àrea. El Granada, però, tampoc transmetia seguretat i no sempre ha refusat amb contundència, tot i acumular alguna arribada aïllada que ha espantat els locals i els ha fet trontollar.

Després d’un quart d’hora d’indecisió i apatia, l’Espanyol ha trobat en les primeres decisions d'Iglesias Villanueva l’encenedor. El públic ha entrat en el partit, ha començat a viure’l, a sentir-lo.

L’acció determinant ha arribat al minut 29 amb la injusta expulsió de Víctor Álvarez.El lateral de l’Espanyol ha badat en una sortida de pilota i ha regalat la pilota a El-Arabi, que ha iniciat una carrera cap a la porteria de Kiko Casilla que pintava el 0-1. En el seu intent per rectificar, el defensa s'ha enganxat a la carrera del davanter, que ha acabat caient. Tot i que el lateral ha empès lleugerament El-Arabi, el marroquí ha caigut tot sol, entrebancant-se. L’àrbitre no ho ha entès així i ha expulsat Víctor Álvarez.

Des d’aquell moment, l’Espanyol ha jugat desesperat amb Iglesias Villanueva. Indignat i passat de revolucions. Però el Granada no ha tingut recursos per ferir-lo amb un home més. De fet, l'Espanyol, penjat al talent de Sergio García ha estat sempre més a prop del gol que els visitants, que només han inquietat amb un travesser d’El-Arabi després d’un refús involuntari de Víctor Sánchez.

El partit semblava que moriria de passivitat, d’excés de cautela, amb un Granada pla i i inofensiu tot i la superioritat, i un Espanyol fos amb deu, gairebé heroic, fins que el cap d’Héctor Moreno ha deixat a Cornellà tres punts d'or.