Espanyol
Esports Futbol 17/01/2015

Caicedo torna a disfressar-se de revulsiu i dóna tres punts agònics a l'Espanyol (1-0)

Un gol de l'equatorià al minut 90 desfa la resistència d'un Celta que segueix en una dinàmica negativa de resultats

Lucas Vázquez protegeix la pilota davant la pressió de Pedro Pablo Hernández, durant l'Espanyol-Celta

BarcelonaEs veia a venir. Sembla evident que la història es repetiria, que l’Espanyol, després de 90 minuts d’atacs constants, viuria una segona nit màgica al Power8 Stadium com la de dimarts de Copa contra el València. I ha sigut, literalment, com la de dimarts, amb Caicedo, altre cop, protagonista. L'equatorià ha assumit el paper de revulsiu que fins ara havia tingut Stuani i, com dimarts, ha marcat el gol decisiu per donar el triomf al seu equip. L'1-0 ha premiat els mèrits locals.

Sense acabar de tenir mai el domini absolut del partit, l’Espanyol ha completat un partit intensíssim contra un Celta que, afectat anímicament per la seva mala ratxa dels últims mesos, amb prou feines ha pogut anar connectant els seus tres homes de dalt puntualment per enviar avisos. Per mantenir la incertesa al Power8 Stadium, que veia com els seus jugadors movien la pilota amb ritme, amb criteri, combinaven per les bandes, s’activaven en vertical amb Stuani, rondaven l’àrea. Però no marcaven. Cap de les ocasions de perill del primer temps ha trobat premi. Ni un xut tímid de Lucas Vázquez, ni un altre desviat de Sergio García. Tampoc una centrada d’Abraham a la que no ha arribat a posar la bota Stuani. Ni un cop de cap de l’uruguaià.

El Celta resistia els atacs de l’Espanyol com podia i, quan aconseguia encadenar un parell de passades per recuperar sensacions i desplegar-se, començava a inquietar. Tot i així, els primers 45 minuts de Kiko Casilla han sigut força plàcids. El porter periquito ha hagut d’intervenir més a la segona meitat, quan en una acció doble entre Larrivey i Orellana, s'ha salvat d’encaixar el 0-1 i, a vint minuts del final, ha aturat un un contra un del punta.

Com dimarts contra el València, el tècnic periquito ha deixat avançar el 0-0 amb paciència, madurant el partit, sense pressa per agitar-lo més del compte. Feia la sensació que la dinàmica era favorable, que de mica en mica se seguiria inclinant la balança a favor dels locals. Trencar el partit abans d’hora potser obria la porta al Celta, que fins llavors no s’havia acabat de ficar mai en el partit. Responia algun cop però anava a remolc.

Però l’Espanyol no volia el 0-0, tenia a l’abast superar el conjunt gallec a la classificació i ho ha intentat amb coratge. El tècnic ha fet entrar Montañés al minut 70 i Caicedo al 75 i els dos han donat l’últim impuls que requeria el partit. L’extrem ha estirat l’atac periquito per l’esquerra i el davanter ha acabat de desgastar els centrals visitants, fatigats després de barallar-se més d’una hora amb Stuani. Sergio García, després d’una bona combinació amb l’equatorià, ha avisat amb un remat al travessers i Héctor Moreno, en dos remats de cap, ha fregat el gol. L’Espanyol estava abocat. Ho tenia. I ha aparegut Caicedo al minut 90 per rematar des del terra una pilota solta i fer possible la segona nit màgica al Power8 Stadium. La segona seguida.

Fitxa tècnica:

Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, H. Moreno, Álvaro, Fuentes; Abraham, Cañas, Salva Sevilla (70' Montañés), Lucas V.; Stuani (75' Caicedo) i Sergio García (93' Víctor Sánchez)

Celta: Sergio; Augusto, Cabral, Fontàs, Jonny; Radoja, Krohn-Dehli (85' Sergi Gómez), Pablo Hernández; Orellana, Nolito i Larrivey

Gol: 1-0, Caicedo (90')

Àrbitre: Prieto Iglesias (comitè navarrès). Groga a Arbilla (53'), Fontàs (61'), Álvaro (73'), Pablo Hernández (84'), Nolito (85').

Estadi: Power8 Stadium. 12.710 espectadors