Publicitat
Publicitat

ESPANYOL

El deute de l'Espanyol amb Hisenda s'eleva fins als 52,4 milions

El club ha presentat els comptes a la Junta General Ordinària d'Accionistes, marcada per una davallada d'ingressos provinents dels drets televisius

La Junta General Ordinaria d'Accionistes de l'Espanyol (JGOA) ha presentat aquest dilluns els comptes de l'entitat. L'equip, que segueix acumulant un deute històric multimilionari, ha pogut rebaixar aquest deute net fins als 134 milions d'euros, set milions menys que l'any anterior, tot i que durant la darrera temporada també han baixat els ingressos, sobretot a nivell de drets de televisió.

Com era de preveure, els comptes s'han aprovat amb un 67,2% de les accions, tot i que cal destacar el 32,6% de suport que ha recollit l'oposició, encapçalada pel grup Genètica Perica.

El conjunt blanc-i-blau va tancar l'exercici anterior amb 111.000 euros negatius, per culpa dels 5 milions d'euros menys d'ingressos, principalment pel fet que TV3 va deixar d'adquirir els drets televisius del club. Si la temporada 2012/13 l'Espanyol va ingressar 53 milions, aquesta temporada passada en va sumar únicament 48. "La conjuntura econòmica és molt negativa, tot i que comença a estabilitzar-se", explica el president Joan Collet, que malgrat les xifres negatives assegura que la situació convida a l'optimisme, a llarg termini.

D'aquests diners que s'han deixat d'ingressar, la part principal té a veure amb els ingressos de televisió, uns cinc milions. Paral·lelament, també s'han perdut 1,5 milions en concepte d'abonaments, però se n'han guanyat 2,7 gràcies al patrocini de Power8, la marca que esponsoritza l'estadi, i que ja els va pagar la temporada passada en concepte de prima.

L'Espanyol va ingressar 48 milions totals (44,8 en taquilles, abonaments, publicitat i televisió, més 3,2 en vendes) i en va pagar poc més de 48, quinze dels quals per fer front al deute i a la despesa financera. Josep Maria Duran, director financer, ha reconegut que el deute és "important" (134 milions) però que s'ha de ser "optimista" de cara al futur ja que el patrimoni és de 200 milions d'euros i "s'estan generant ingressos ordinaris importants".

Pel que fa al pressupost, l'equip preveu ingressar 48,6 milions, dels quals 4,6 són per la hipotètica venda de jugadors. Aquesta temporada està previst que es tanqui sense ingressos considerables, i que no sigui fins al 2015/16 (segons la projecció que consta a la memòria del club) quan augmentin els ingressos, arran de l'increment dels diners obtinguts en patrocinis.

Paral·lelament, Collet ha assegurat que no es rebaixaran més els salaris dels jugadors del primer equip, que estan al voltant dels 18 milions. "No baixarem d'aquesta xifra perquè correm el risc de fer un equip massa poc competitiu", diu el president. De fet, al pressupost, la previsió és mantenir aquesta quantitat la temporada vinent, però augmentar-la a partir del 2016, quan entri en vigor el conveni col·lectiu de televisió que permetrà augmentar la xifra d'ingressos.

Power8 i Hisenda
La JGOA va servir també perquè la directiva desvelés els números exactes del deute amb Hisenda i els ingressos de patrocini de Power8.

Pel que fa a l'Agència Tributària, el club té un deute total de 52,4 milions. "Durant alguns anys, alguns clubs hem tractat Hisenda com si fos un banc, aplaçant els pagaments. Ara, Hisenda ens ha reclamat el pagament immediat. Però no el podem pagar de cop i hem protestat", ha explicat Collet.

El club ha presentat un projecte de pagament, pel qual abona aquest deute (amb quotes trimestrals) fins al 2017. D'aquesta manera, el primer any l'Espanyol pagarà 1,1 milions trimestrals, i la xifra augmentarà fins als 4,7 trimestrals al 2017.

D'altra banda, i sobre el patrocini de Power8, el club ingressarà 35,5 milions des d'ara i fins al 2021. A aquests diners cal sumar-hi les bonificacions en funció dels rendiments esportius. Inicialment, l'equip ha rebut 2,75 milions de prima per la signatura, i 2,75 milions més per aquest primer any. Posteriorment, el club cobrarà 5,5 milions per temporada incloent-hi tots els conceptes.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT