Espanyol
Esports Futbol 07/04/2013

L'Espanyol tomba l'Osasuna i deixa encarrilada la permanència (0-2)

Héctor Moreno, a la sortida d'un córner, i Wakaso, al contraatac, han marcat els dos gols del conjunt blanc-i-blau al Reyno de Navarra

M. Molina
2 min
Héctor Moreno, al centre, celebra el seu gol contra l'Osasuna

BarcelonaL'Espanyol ha patit, però s'ha sortit amb la seva al Reyno de Navarra. El conjunt blanc-i-blau ha derrotat l'Osasuna (0-2) i ha deixat més que encarrilada la permanència a Primera. L'equip s'ha avançat a l'inici de la segona meitat amb una diana d'Héctor Moreno, i quan els locals asfixiaven l'equip en busca de l'empat, Wakaso ha marcat el segon.

L'Espanyol ha sortit amb més ganes que l'Osasuna, i en només 4 minuts ja ha tingut la primera ocasió clara de gol. Una passada interior per a Sergio García, que el davanter ha rematat i ha tocat al pal –després que el porter Andrés Fernández desviés lleugerament l'esfèrica–. No seria l'única dels blanc-i-blaus, que han tingut més estona la pilota i s'han sentit còmodes quan han tingut metres per córrer.

En una d'aquestes jugades, els visitants han tornat a trobar espai per la dreta i han estat a punt d'inaugurar el marcador. Stuani ha rebut una bona passada a l'àrea i ha encarat el porter, però en comptes de xutar ha volgut cedir-la per Sergio García, que no ha pogut rematar.

Del zero a un s'ha estat a punt de passar a l'un a zero, ja que en la següent acció l'Osasuna ha fet un contraatac de llibre que ha acabat amb una gran passada per a Kike Sola, però aquest, incomprensiblement, ha xutat fora quan tenia tota la porteria per a ell.

Ni navarresos ni catalans han tingut el control absolut del partit, tot i que durant la primera meitat ha estat l'Espanyol qui ha tingut més minuts de possessió, i al descans s'hi ha arribat amb empat a zero.

El segon temps ha començat molt similar al primer, amb l'Espanyol jugant amb més ganes i profunditat. I a les primeres de canvi, en un córner que ha servit Wakaso, Héctor Moreno ha saltat més que ningú i ha avançat els blanc-i-blaus.

Lluny de dominar el partit, l'Espanyol ha fet un pas enrere i ha cedit tot el control a l'Osasuna, que ha aculat els blanc-i-blaus i ha tingut ocasions de sobra per empatar, ja sigui amb xuts des de la frontal –d'Armenteros, De las Cuevas i Nino– o amb pilotes penjades que la defensa treia amb dificultats. Fins i tot, l'àrbitre ha anul·lat –correctament– un gol dels navarresos per fora de joc.

Passaven els minuts i els de Javier Aguirre patien de valent per defensar el resultat. A falta de cinc minuts, l'Osasuna ha cremat totes les naus i ha prescindit d'un defensa per reforçar la davantera. L'aposta era arriscada i l'Espanyol n'ha tret profit. Amb els navarresos abocats a l'atac, Wakaso ha pogut sortir al contraatac, superar la sortida del porter i marcar el segon amb la cama esquerra. Un gol que sentenciava el partit i deixava encarrilada la permanència a Primera Divisió.

stats